Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- Διαδικασία Επιστροφής Βοηθήματος 31/08/2007

Απαντώντας σε αιτήματα που υπέβαλαν πολίτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλαβαν μη σύννομα το προνοιακό βοήθημα των 3.000 ευρώ και ζητούν να μάθουν τη διαδικασία για την επιστροφή του, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Απαντώντας σε αιτήματα που υπέβαλαν πολίτες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλαβαν μη σύννομα το προνοιακό βοήθημα των 3.000 ευρώ και ζητούν να μάθουν τη διαδικασία για την επιστροφή του, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
   
Σε κάθε περίπτωση εκ των υστέρων διαπίστωσης μη σύννομης αλλά εκ παραδρομής είσπραξης του προνοιακού βοηθήματος ενίσχυσης πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, το προνοιακό βοήθημα μπορεί να επιστραφεί σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, στον Κωδικό Εσόδου 3249 του Κρατικού Προϋπολογισμού. Στο σχετικό αποδεικτικό είσπραξης (διπλότυπο) που θα εκδίδεται, θα αναγράφεται ως αιτιολογία «επιστροφή εκ παραδρομής εισπραχθέντος επιδόματος ενίσχυσης πυροπαθών» και αυτό θα κατατίθεται από τον πολίτη, μαζί με αντίγραφο του παραστατικού της Τράπεζας, στην αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (YΔΕ) του Νομού για τη δημοσιονομική τακτοποίηση.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται μόνο για την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου). Μετά την προθεσμία αυτή, θα ισχύσουν για όλους στο ακέραιο οι συνέπειες του νόμου.

Πηγή ΑΠΕ
    
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο