Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.Κ.: Προθεσμία κατάθεσης του αποδεικτικού υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στην υπηρεσία ΓΕ.Μ.Η.Καρδίτσα 17 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

058_17.12.15 ΓΕΜΗ: ορθή επανάληψη ανακοίνωσης


Στη χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου μας, εκ παραδρομής αναφέραμε ότι στις 31.12.15 λήγει η προθεσμία υποβολής του δικαιολογητικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης στην υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ.

Με την παρούσα θέλουμε να διορθώσουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5 της Κ.Υ.Α. 79752/30.12.2014, ορίζονται τα ελάχιστα στοιχεία τα οποία πρέπει να καταχωρούνται ετησίως στο Γ.Ε.ΜΗ. Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, η καταχώρηση του στοιχείου αυτού (αποδεικτικό υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος), θα γίνεται εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υποβολής της φορολογικής δήλωσης.    

Λανθασμένα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση μας ως ημερομηνία λήξης κατάθεσης του αποδεικτικού υποβολής στις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ., η 31 Δεκεμβρίου 2015.

Η καταληκτική ημερομηνία (σύμφωνα πάντα με την απόφαση) έχει παρέλθει ήδη. Η αναφορά στην 31.12.15 ως καταληκτική ημερομηνία έγινε εκ παραδρομής, άρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής.

Άλλο είναι να αντιληφθεί το Υπουργείο το αδύνατο της υλοποίησης της εν λόγω απόφασης στο στενό χρονικό πλαίσιο που ορίζει και άλλο να αναφέρονται ημερομηνίες που δεν ισχύουν.

Ακόμη κι αν η προθεσμία υποβολής ήταν η 31η Δεκεμβρίου, ή η 28η Φεβρουαρίου, ή οποιαδήποτε άλλη προθεσμία, θα ήταν αδύνατο να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Δεν έχει καμία έννοια η ύπαρξη προστίμου για την εν λόγω υποχρέωση.

Καλό είναι επομένως, τα κατά τόπους Επιμελητήρια και κατ’ επέκταση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, να ξαναδούν τις διαδικασίες υποβολής του δικαιολογητικού αυτού με το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και τον τρόπο αυτόματης άντλησης από το taxis Net, ώστε να απεμπλακούν οι επιχειρηματίες (οι οποίοι είναι μέλη τους) από την ταλαιπωρία και τον πιθανό καταλογισμό προστίμων.  


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    
Γιώργος Παπαδημητρίου                            

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο