Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καμία δοσοληψία με την Εφορία για τους πυροπαθείς για 6 μήνες

1) Όλες οι δωρεές - ανεξαρτήτως ποσού - προς Δημόσιο, ΟΤΑ, Μητροπόλεις εκπίπτουν στο σύνολό τους από το φορολογητέο εισόδημα των δωρητών. Εξαιρούνται οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν «ανοίξει» επ΄ ονόματί τους οι τράπεζες. Αναλυτικά οι νέες εξαγγελίες του Υπουργού οικονομικών έχουν ως εξείς.

Καμία δοσοληψία με την Εφορία για τους πυροπαθείς για 6 μήνες

 
Καμία δοσοληψία με την Εφορία δεν θα έχουν για  6 μήνες οι πυρόπληκτοι όλης της χώρας και  για 2 μήνες όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των νομών Αρκαδίας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τα μέτρα ενίσχυσης των φορολογούμενων που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα εξειδίκευσε ο  υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνης Μπέζας. Ειδικότερα:

1) Όλες οι δωρεές - ανεξαρτήτως ποσού - προς Δημόσιο, ΟΤΑ, Μητροπόλεις εκπίπτουν στο σύνολό τους από το φορολογητέο εισόδημα των δωρητών.

Εξαιρούνται  οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς που έχουν «ανοίξει»  επ΄ ονόματί τους οι τράπεζες.

2) Απαλλάσσονται από ΦΠΑ οι δωρεές σε είδος που προορίζονται στους πληγέντες νομούς.

3)Εξάμηνη αναστολή (έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008) για την καταβολή χρεών που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα και βεβαιώθηκαν μέχρι 31 Αυγούστου 2007, όπως επίσης και των χρεών που πιθανόν να καταστούν ληξιπρόθεσμα μέσα στο εξάμηνο.

4)«Πάγωμα» των προσαυξήσεων - ακόμη και αν καταστούν οι οφειλές ληξιπρόθεσμες ? έως τις 29 Φεβρουαρίου 2008.

5)Καταβολή σε 24 μηνιαίες δόσεις των οφειλών που προκύπτουν, όπως είναι π.χ. χρέη, φόρος εισοδήματος, παρακρατούμενοι φόροι, φόρος μισθωτών υπηρεσιών (πλην ΦΠΑ) κ.λπ.

6)Εξάμηνη αναστολή της υποβολής δηλώσεων (ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και λοιπών παρακρατούμενων φόρων).

7)Αναστολή δύο μηνών όλων των φορολογικών υποχρεώσεων - φυσικών και νομικών προσώπων - των παραπάνω 5 νομών ανεξαρτήτως εάν επλήγησαν ή όχι τα ίδια.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο