Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το briefing της ημέρας (16.12.2015)

16 Δεκέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά





-> Οι δύο νέες ενότητες του κόμβου, α) «Επίκαιρα από το παρελθόν» και β) «Επισημάνσεις».
α) Στην πρώτη ενότητα παρατέθηκε κείμενο που δημοσιεύθηκε το έτος 1981 και αφορούσε στην ηλεκτρονική διασταύρωση των τιμολογίων και την κατάργηση της θεώρησης των στοιχείων κ.λπ.
β) Στην δεύτερη ενότητα επισημάνθηκε ότι οι εκπρόθεσμες μηδενικές δηλώσεις ΦΜΥ δεν έχουν πρόστιμο

-> Απόφαση από το Σ.τ.Ε. 4446/2015 - Η αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών πρέπει να ισχύσει από 21 Μαΐου 2015
Οι δικαστές έκριναν ότι αναδρομικά από 21 Μαΐου 2015 πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είχαν προσφύγει 13 φορολογούμενοι πολίτες οι οποίοι έχουν ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας.
Σημ. Βάσει της παρ. 1 του άρθρου 41 του ν.1249/1982, «Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο τιμές αναπροσαρμόζονται το βραδύτερον ανά διετία, με τις κατά την παράγραφο 2 του παρόντος αποφάσεις του Υπουργού των Οικονομικών».
Τα θέματα που ανακύπτουν λόγω της απόφασης αυτής όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, στο ΦΜΑ, κ.λπ.

-> Ρητές συστάσεις του κ. Αλεξιάδη προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις

->Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε επίσης ότι «Εκατοντάδες Α.Φ.Μ. με καταθέσεις από 1 εκατ. έως 12 εκατ. ευρώ στην νέα λίστα»

->Συνάντηση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ με τον κ. Αλεξιάδη
Ζητήθηκε η αναστολή της εφαρμογής για ένα έτος και απαλλαγή των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από τις διατάξεις αυτές που επιβάλουν την τήρηση διπλών βιβλίων.
Για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις χρήσεων 2014 και 2015 προτείνουμε την απλοποίηση της υφιστάμενης «βασανιστικής» διαδικασίας, με κατάργηση του τριμήνου υποβολής και με σημαντικό όριο απαλλασσομένου ποσού.

-> Λ.Σ.Α. – ζητά ξανά παράταση για τις εκπρόθεσμες διακοπές.

-> ΤΣΜΕΔΕ: Νέα δοσολογία διακανονισμών βάσει του ν. 4336/2015 - Κατάθεση δικαιολογητικών για την «Εξαίρεση Διακανονισμών» από τις διατάξεις του ν. 4336/15

->Απάντηση ΣΛΟΤ σε ερώτημα συναδέλφου που αφορά Γραφείο Γενικού Τουρισμού
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1. Με βάση τα ΕΛΠ, οι κωδικοί του λογιστικού σχεδίου που χρησιμοποιεί η οντότητα, τίθενται ελεύθερα από την ίδια και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε κωδικός, ή σύστημα κωδικαρίθμησης.
2. Στο λογιστικό σχέδιο, μπορεί να υπάρχει μόνο γενικός λογαριασμός, εφόσον ανάλυσή του κατά εταιρεία παρέχεται από άλλα αρχεία του πληροφοριακού συστήματος και μπορούν να διενεργηθούν με ασφάλεια οι σχετικές συμφωνίες και επαληθεύσεις του γενικού λογαριασμού με τους αναλυτικούς.

-> Νέα Παράταση Προθεσμίας Πληρωμής των Ασφαλιστικών Εισφορών του ΟΓΑ
«Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 31-12-2015 η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Α’ εξαμήνου 2015.
Έως την ίδια ημερομηνία 31-12-2015 παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων.

->Τροποποιήσεις στην απόφαση του Κ. Αλεξιάδη που αφορά στην ομάδα εργασίας που συστήθηκε για την on line διαβίβαση των στοιχείων χονδρικών και λιανικών πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών στο taxis

Μέχρι 31/12/2016 θα παραδοθεί το τελικό πόρισμα από την ομάδα εργασίας. Αναφέρεται επίσης ότι η ομάδα εργασίας θα αναγράφει στο πόρισμα αυτό και για το νομικό πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

-> ΚΥΑ: Διαδικασία είσπραξης υπέρ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ της ειδικής εισφοράς 0,75 % κατά μέγιστο επί της ανά κιλό τιμής του εισκομιζόμενου γάλακτος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης