Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

ΤΣΜΕΔΕ: Νέα δοσολογία διακανονισμών βάσει του ν. 4336/2015 - Κατάθεση δικαιολογητικών για την «Εξαίρεση Διακανονισμών» από τις διατάξεις του ν. 4336/15

ΤΣΜΕΔΕ
http://www.tsmede.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Ν.4336/15.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4336/2015.


Αγαπητοί ασφαλισμένοι του Ταμείου μας,

Όπως αναφέρεται σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, με τις διατάξεις του Ν.4336/2015 (παρ.Ε υποπ.Ε1 αρθρ.1) τροποποιείται το επιτόκιο που επιβαρύνει την κύρια οφειλή μετά τον χρόνο ένταξης στις ρυθμίσεις. Το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 5,05% και υπολογίζεται ετησίως με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για Πράξεις Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (0,05%) προσαυξημένο κατά πέντε εκατοστιαίες μονάδες (5%).

Της νέας επιβάρυνσης δύνανται να εξαιρεθούν οφειλέτες με κύρια οφειλή έως 5.000€, που έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση Ν.4321/2015 (100 δόσεις) εφόσον πληρούν τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

-Η οφειλή τους, που έχει ενταχθεί στη ρύθμιση, υπερβαίνει το 50% του δηλωθέντος ατομικού εισοδήματος

-Η ακίνητη περιουσία τους, όπως προκύπτει από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9), είναι αντικειμενικής αξίας έως 150.000€.

Οφειλέτες που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές θα πρέπει να προσκομίσουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ETAA-ΤΣΜΕΔΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, έως 29/12/15, τα πιο κάτω δικαιολογητικά:

-Εκκαθαριστικό Σημείωμα Φόρου Εισοδήματος Οικ. Έτους 2015 (χρήση 2014)

-Αντίγραφο Πράξης Προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων Οικ. Έτους 2015 (χρήση 2014) (Ε.Ν.Φ.Ι.Α).

Στην περίπτωση όσων ασφαλισμένων ΔΕΝ έχουν κάνει ποτέ δήλωση Ε9 και κατά συνέπεια ΔΕΝ μπορούν να προσκομίσουν το Εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να προσκομισθεί (ηλεκτρονικά) «Υπεύθυνη Δήλωση» στην οποία να αναφέρετε ότι:

Δηλώνουν υπευθύνως την ΜΗ ύπαρξη «Αντιγράφου Πράξης Προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων», ακόμα και με μηδενικό ποσόν.

Εν κατακλείδι,

Α) για την κατηγορία οφειλών άνω των 5.000€ ήδη από τις 10/12/2015 έχουν αναπροσαρμοστεί τα δοσολόγια των διακανονισμών (αρχής γενομένης από την δόση του Δεκεμβρίου 2015) και στους πιστοποιημένους χρήστες έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικώς με e-mail.

Β) για την κατηγορία οφειλών έως και τις 5.000€, θα γίνει η εκκαθάριση των δικαιολογητικών που προσκόμισαν με την ηλεκτρονική τους αίτηση στις αρχές του Νέου Έτους και θα αναπροσαρμοστούν ΜΟΝΟ οι διακανονισμοί που ΔΕΝ εμπίπτουν στις ανωτέρω εξαιρέσεις. Τα νέα δοσολόγια για την κατηγορία αυτή θα αναπροσαρμοστούν (αρχής γενομένης από την δόση του Ιανουαρίου 2016) και στους πιστοποιημένους χρήστες θα αποσταλούν και πάλι ηλεκτρονικά με e-mail.

Γ) οι μη πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ταμείου θα πρέπει να παραλάβουν τα ΝΕΑ τους δοσολόγια από τα γκισέ των υποκαταστημάτων του Ταμείου.

-ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ κατάθεσης των ηλεκτρονικών σας αιτήσεων θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο
www.tsmede.gr/N3336

-Οποιαδήποτε αίτηση υποβληθεί στην υπηρεσία με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ .


Εκ της Δ/νσης Εισφορών


Ετικέτες για αναζήτηση ΤΣΜΕΔΕ επιτόκιο


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο