Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξειδίκευση των μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης των πληγέντων

Εξειδικεύτηκαν τα άμεσα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν προχθές για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων...

Μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης των πληγέντων

Εξειδικεύτηκαν τα άμεσα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα που ανακοινώθηκαν προχθές για τη διευκόλυνση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Υφυπουργό κ. Αντώνη Μπέζα, τα μέτρα είναι δύο κατηγοριών:

Πρώτον, μέτρα που αφορούν τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, και, δεύτερον, μέτρα που αφορούν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του Υφυπουργού κ. Αντ. Μπέζα καθορίζονται τα ακόλουθα:

1. α. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά

πρόσωπα, αναστέλλεται για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι 29/02/2008, η καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών μέχρι 31/08/2007.

β. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα, παρατείνεται μέχρι 29/02/2008 η καταβολή των οφειλών που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες μετά την 31/08/2007.

Και στις δύο περιπτώσεις (α και β) η υποχρέωση για καταβολή μετά την 29/02/2008 ρυθμίζεται σε 24 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις.

γ. Για όλους τους πυρόπληκτους της χώρας, φυσικά και νομικά πρόσωπα ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, παρατείνεται μέχρι 29/02/2008 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων και καταβολής του ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων, των οποίων η ημερομηνία υποχρέωσης λήγει μετά την 25/08/2007.

2. α. Για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα των πυρόπληκτων νομών

Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, αναστέλλεται και παρατείνεται για δύο μήνες χωρίς προσαυξήσεις η καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών που υπάρχουν κατά την 25/08/2007 ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμες εντός του διμήνου μέχρι 31/10/2007.

β. Για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων, των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, παρατείνεται για δύο μήνες η υποβολή δηλώσεων καταβολής ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούμενων φόρων των οποίων η ημερομηνία υποχρέωσης λήγει μετά την 25/08/2007.

3. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ οι δωρεές σε είδος των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Ν.Π.Δ.Δ., Ιδρύματα και Ν.Π.Ι.Δ. που εποπτεύονται από το Δημόσιο καθώς και Ιερές Μητροπόλεις και Ναούς με σκοπό την στήριξη των πολιτών στους πυρόπληκτους νομούς Αρκαδίας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο