Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Γιακουμάτος: Μέτρα ΟΑΕΔ για πυρόπληκτους

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εγκρίθηκαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται στο τέλος της εβδομάδας τα μέτρα του ΟΑΕΔ που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικότερα, με την απόφαση εγκρίθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

Γ. Γιακουμάτος: Μέτρα ΟΑΕΔ για πυρόπληκτους


ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, εγκρίθηκαν και θα αρχίσουν να υλοποιούνται στο τέλος της εβδομάδας τα μέτρα του ΟΑΕΔ που αφορούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικότερα, με την απόφαση εγκρίθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

- Η άμεση συνεισφορά 10.000.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στο Ειδικό Ταμείο για την άμεση στήριξη των πληγέντων από καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός) και συγκεκριμένα στο λογαριασμό 2341103053 που έχει ανοιχτεί για το σκοπό αυτό.

- Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους τριών βασικών μηνιαίων επιδομάτων ανεργίας, δηλαδή 1.101,75 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους (ανεξάρτητα αν είναι πυρόπληκτοι ή όχι) που διαμένουν στις πυρόπληκτες περιοχές. Το μέτρο αφορά περισσότερα από 9.830 άτομα και η συνολική δαπάνη θα υπερβεί τα 11.000.000 ευρώ (προϋπολογισμός ΟΑΕΔ)

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ καταρτίστηκε πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων που ανήκουν σε δήμους και νομαρχίες για την απασχόληση 6.000 ανέργων. Το πρόγραμμα αυτό, με το διακριτικό τίτλο «Πρόγραμμα Αναδασώσεων», εντάσσεται στο γενικότερο Σχέδιο Ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν και έχει σκοπό:

α) Αφενός την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμων και νομαρχιών) όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007 προκειμένου να αποκαταστήσουν μέσω αναδασώσεων & άλλων συνοδευτικών υποστηρικτικών εργασιών (π.χ. αντιπλημμυρικά έργα) το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής τους.

β) Αφετέρου την προώθηση στην απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας 18-64 ετών των πληγεισών περιοχών.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης των ανέργων θα είναι 36 ευρώ (διπλάσια επιχορήγηση από τα κοινά προγράμματα του ΟΑΕΔ), ενώ η διάρκεια του προγράμματος θα είναι δώδεκα μήνες.

Η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 64.800.000 ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και επιμερίζεται σε 16.200.000 ευρώ για το 2007 και 48.600.000 για το 2008.

Τα τρία μέτρα, συνολικής δαπάνης, μεγαλύτερης των 85.800.000 ευρώ, αποτελούν, όπως ανακοινώθηκε, την πρώτη φάση παρέμβασης του ΟΑΕΔ στις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Υπ. Απασχόλησης

Με εντολή του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Βασίλη Μαγγίνα, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ.κ. Δημήτρης Κοντός και Δημοσθένης Μαμμωνάς μεταβαίνουν σήμερα στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές των νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να συντονίσουν τις τοπικές υπηρεσίες αρμοδιότητας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για την άμεση υλοποίηση των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο