Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιδότηση ενοικίου έως και 400¤ για τους πυρόπληκτους

Επιδότηση ενοικίου έως και 400¤ το μήνα για την κάλυψη των δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ Όπως διευκρινίζεται, κάθε άστεγος πυρόπληκτος μπορεί να ζητήσει επιδότηση ενοικίου ή ένα μεταφερόμενο οικίσκο για τη διαμονή του.

Επιδότηση ενοικίου έως και 400¤ για τους πυρόπληκτους

Επιδότηση ενοικίου έως και 400¤ το μήνα για την κάλυψη των δαπανών στέγασης των πυρόπληκτων, ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ Όπως διευκρινίζεται, κάθε άστεγος πυρόπληκτος μπορεί να ζητήσει επιδότηση ενοικίου ή ένα μεταφερόμενο οικίσκο για τη διαμονή του.

Πιο αναλυτικά:

1. Η επιδότηση χορηγείται στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κατοικιών, που καταστράφηκαν ολοσχερώς ή παρουσιάζουν ζημιές που τις καθιστούν ακατάλληλες προς χρήση από τις πυρκαγιές.

2. Τα ποσά της επιδότησης είναι μέχρι :

- 250 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα

- 300 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τρία άτομα

- 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι τέσσερα άτομα

- 400 ευρώ το μήνα για οικογένειες με περισσότερα άτομα

3. Η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες κατοικιών χορηγείται μέχρι την επισκευή ή την ανακατασκευή της κατοικίας τους με ανώτατο χρονικό διάστημα δύο χρόνια. Για τους ενοικιαστές των κατοικιών που υπέστησαν βλάβες χορηγείται η επιδότηση για έξι μήνες.

4. Απλοποιούνται οι διαδικασίες για την έναρξη χορήγησης της επιδότησης και απαιτούνται μόνο η προσκόμιση από τον δικαιούχο μίας υπεύθυνης δήλωσης και μία βεβαίωσης από τον δήμο για την διεύθυνση κατοικίας του.

Ήδη εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αποστέλλονται οι πρώτοι μεταφερόμενοι οικίσκοι στέγασης 3 και 4 ατόμων, καλύπτοντας τα πρώτα αιτήματα των Νομαρχών.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο