Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τ. Αλεξιάδης: Ο οδικός χάρτης των αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος - Όλη η ομιλία του Αν. Υπ. Οικονομικών στην ημερίδα του Ο.Ε.Ε.

Τον οδικό χάρτη των αλλαγών στην φορολογία παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης στην Ημερίδα του ΟΕΕ το Σαββάτο που μας πέρασε.

Ο κος Αλεξιάδης ανέφερε ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα ξεκινήσει από αυτή ή την άλλη εβδομάδα, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια θα έρθει το νομοσχέδιο για το περιουσιολόγιο, το οποίο θα νομοθετηθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι, μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα ξεκινήσει η συμπλήρωση του περιουσιολογίου, το οποίο δεν θα αποτελέσει βάση για νέα φορολογία.

Ταυτόχρονα με το περιουσιολόγιο θα νομοθετηθούν και οι όποιες μικροαλλαγές στην φορολογία του 2015, οι οποίες θα είναι μικρές έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα στην φορολογική διοίκηση να θέσει σε παραγωγική λειτουργία τις εφαρμογές των φορολογικών δηλώσεων μέσα στον Φεβρουάριο, και μετά την λήξη να ξεκινήσει ο νέος ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε να μοιραστούν οι φορολογικές υποχρεώσεις σωστά μέσα στο 2016, και να μην μαζεύονται όλες στο τέλος του χρόνου.

Στο 2016 θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος και φυσικών αλλά και νομικών προσώπων, έτσι ώστε η φορολογία να γίνει πιο δίκαιη και αναλογική.

Παράλληλα με όλα αυτά θα έχουμε το νέο νομοσχέδιο για το ζήτημα της λαθρεμπορίας καπνού, το οποίο θα υιοθετήσει ευρωπαϊκά πρότυπα για την καταπολέμηση του.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι εκτός των βασικών νομοσχεδίων, μέσα στο 2016 θα γίνουν μια σειρά από επιπλέον δράσεις που σκοπό έχουν να καλυτερεύσουν την ζωή του πολίτη όπως η νέα δομή της ΓΓΔΕ, η ψηφιακή εφορία, η επέκταση ηλεκτρονικών συναλλαγών, η απλοποίηση και ψηφιοποίηση φορολογικών διαδικασιών, και τέλος με την λειτουργία των νέων εμπορικών αξιών οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις αντικειμενικές.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κος Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι για την υλοποίηση των ανωτέρω χρειάζονται εργαλεία δουλειάς. Ένα από αυτά είναι και η δημιουργία ενός μόνιμου φορέα διαλόγου. Όπως επισήμανε σχετικά ο υπουργός "Δεν μπορεί το υπ.Οικονομικών να συνεχίσει να νομοθετεί με την ίδια λογική που λειτουργούσε μέχρι τώρα. Πρέπει να υπάρχει ένας φορέας διαλόγου που να μπορεί να γίνεται άνετα θεσμοθετημένα, τεκμηριωμένα ο διάλογος η ανάλυση, ένα συμβούλιο φορολογικής πολιτικής το οποίο να λειτουργήσει έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται αποτελεσματικός διάλογος."

Ετικέτες για αναζήτηση περιουσιολόγιο φορολογία ΟΕΕ Αλεξιάδης


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο