Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του εκπροσώπου της Α.ΚΙ.Ο.Ε. στους λογιστές φοροτεχνικούς για την αναστολή εφαρμογής των «Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας
Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678
Τηλ. : 210-3826627
Fax . : 210-3826928
Email: [email protected]

Αθήνα,04/12/2015
Αρ.Πρ.0003999/04/12/2015

Προς: τους Συναδέλφους Λογιστές Φοροτεχνικούς
Κοιν.:
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
κ. Κωνσταντίνος Κόλλια

Θέμα: ¨ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ (ΕΛΠ)’’ Να ανασταλεί η εφαρμογή τους.

Συνάδελφοι, σας γνωρίζουμε ότι εδώ και αρκετό χρόνο γίνετε προσπάθεια από την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (ΑΚΙΟΕ) να ανασταλεί η εφαρμογή των "ΕΛΠ".

Οι λόγοι που μας έχουν οδηγήσει να πάρουμε μία τέτοια απόφασή είναι ότι τα οφέλη από την υλοποίηση του Ν.4308/2014 της εφαρμογής των ΕΛΠ είναι ανύπαρκτα, εξυπηρετούν μια οργανωμένη ομάδα συμφερόντων και το βασικότερο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Λογιστές Φοροτεχνικοί, και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος.

Τη δύσκολη αυτή οικονομική χρονική περίοδο που διανύει ο κλάδος των οικονομολόγων και η χώρα μας, για να ανταποκριθούμε στην εφαρμογή των ΕΛΠ μας επιβάλλεται:

• να καταρτιστούμε πάνω σε κάτι που τα αποτελέσματα αμφισβητούνται.

• να εκπαιδεύσουμε τους υπαλλήλους στα γραφεία μας και στις επιχειρήσεις πάνω σε κάτι που επίσης τα αποτελέσματα αμφισβητούνται .

Είναι γνωστό σε όλους ότι τη χρονιά αυτή έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στη λειτουργιά του εισπρακτικού μηχανισμού. Υπηρεσίες όμως που δεν μας έχουν αναγνωρισθεί, αφού ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε η πολιτεία να μάθει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Λογιστής Φοροτεχνικός για να φέρει σε πέρας το έργο που «ατύπως» του έχει ανατεθεί, και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει από την πλειοψηφία των Λογιστών Φοροτεχνικών τα τυχόν κανάλια συνεργασίας που ενδεχομένως να υπάρχουν και που το όφελος για την πολιτεία και την κοινωνία είναι πολλαπλάσιο.

Αλήθεια τι είναι ποιο χρήσιμο , η σύνταξη περιουσιολογίου και η έγκαιρη υποβολή των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων, ή η εφαρμογή των άνευ λόγου και αποτελεσματικότητας ΕΛΠ που δεν την έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις.

Μήπως η εφαρμογή των ΕΛΠ, στον βωμό εξυπηρέτησης μιας οργανωμένης μικρής ομάδας συμφερόντων, αποσκοπεί στην εξουθένωση και στην «προλεταριοποίηση» κάθε ελεύθερου επαγγελματία Λογιστή Φοροτεχνικού;

Εμείς λέμε ότι μπορούμε και υπάρχει η δυνατότητα να εξετάσουμε τον Ν.4308/2014 με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, ώστε να προσαρμοστεί η κοινοτική οδηγία προς όφελος των πολλών και όχι να εξυπηρετεί σκοπιμότητες ολίγων.

Εκτιμάμε ότι η πολιτική ηγεσία θα επανεξετάσει την στάση της και σε πρώτη φάση θα αποφασίσει την αναβολή της εφαρμογής του Ν.4308/2014 λαμβάνοντας υπόψη όλους εκείνους τους παράγοντες που θα οδηγήσουν σε αρνητικά αποτελέσματα.

Συνάδελφοι Οικονομολόγοι,

• Οφείλουμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την αναβολή της εφαρμογής των ΕΛΠ,
• Οφείλουμε να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επανεξέταση του Ν.4308/2014.
• Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στους λίγους που δρουν σε βάρος των πολλών – των επιχειρήσεων και των συναδέλφων μας.
• Οφείλουμε να είμαστε ενεργοί και παρόντες στα δρώμενα του επαγγέλματος και του χώρου μας.


Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης