Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυστηρότεροι οι όροι για φορολογική ενημερότητα

Αυστηρότεροι καθίστανται από 1ης Οκτωβρίου οι όροι έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (ΑΦΕ) ενώ στο υπουργείο Οικονομικών καταφθάνουν αιτήματα για ελαστικότερες προϋποθέσεις χορήγησής τους σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Αυστηρότεροι οι όροι για φορολογική ενημερότητα

Αυστηρότεροι καθίστανται από 1ης Οκτωβρίου οι όροι έκδοσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας (ΑΦΕ) ενώ στο υπουργείο Οικονομικών καταφθάνουν αιτήματα για ελαστικότερες προϋποθέσεις χορήγησής τους σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί τον Οκτώβριο τη δεύτερη φάση αυστηρότερων διαδικασιών έκδοσης ΑΦΕ, τις οποίες ήδη από τον περασμένο Μάιο είχε καταστήσει επαχθέστερες. Eτσι, αποδεικτικό αποκτά πλέον ο ενδιαφερόμενος όχι μόνο εάν έχει καταθέσει την τελευταία εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ, αλλά εάν έχει υποβάλει και τις περιοδικές δηλώσεις οι οποίες έπονται της εκκαθαριστικής. Παράλληλα, περιορίζεται από τους 4 μήνες στον ένα η περίοδος ισχύος του ΑΦΕ για μη ληξιπρόθεσμους οφειλέτες.

Στο μεταξύ, παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για «μπλόκο» στις εμπορικές συναλλαγές, τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τη σύναψη τραπεζικών δανείων, λόγω της αυστηρότητας των ΔΟΥ στη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας. Μάλιστα, ζητούν να αποσαφηνισθούν ποιες «ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου», όπως αναφέρεται στον σχετικό νόμο, επιτρέπουν στην εφορία να αρνείται την έκδοση ΑΦΕ.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο