Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Οι τρεις άξονες του Υπ. Οικ. για τους σεισμόπληκτους της Λευκάδας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης παρουσίασε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση τους τρεις άξονες του Υπ. Οικονομικών για την Λευκάδα μετά τον σεισμό.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε: 

"Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του Υπουργείου Οικονομικών, τρεις είναι οι άξονες των παρεμβάσεων μας που εξετάζονται αυτήν τη στιγμή από την Υπηρεσία και θα εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.

Η μία είναι η παράταση των προθεσμιών φόρων που λήγουν ώστε να μην έχουν προβλήματα οι επιχειρήσεις της Λευκάδας στα πρότυπα αποφάσεων που βγήκαν πρόσφατα για άλλες περιοχές.

Δεύτερον, η υιοθέτηση του μοντέλου της Κεφαλονιάς, όχι ως προς το σεισμό αλλά ως προς τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρχουν απαλλαγές είτε συνολικά για το νησί είτε για τις περιοχές ή για τα οικήματα για τα οποία υπάρχουν ζημιές.

Τρίτον, έχει κατατεθεί και αίτημα από το Δήμο για να είναι πιο εύκολο και να κοστίσει λιγότερο για να υπάρχει απαλλαγή του Δήμου και της Περιφέρειας από ΦΠΑ για τα έργα που θα κάνουν αποκατάσταση των ζημιών αυτών, έτσι ώστε να μειώσουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό το κόστος αυτών των έργων.

Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω και εσάς και τη Βουλή είναι ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε η ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για αυτό το ζήτημα, ενεργοποίηση στην οποία ανταποκριθήκαμε, κάναμε τις συναντήσεις, κάναμε το σχεδιασμό και προχωράει αυτός ο σχεδιασμός.

Δεύτερον, με βάση το μοντέλο του ΕΝΦΙΑ για την Κεφαλονιά, το επόμενο χρονικό διάστημα θα σας φέρουμε διάταξη για το θέμα του ΕΝΦΙΑ της Λευκάδας, όπου αυτό που εξετάζουμε είναι να έχουμε μια ρύθμιση για όλο το νησί ή αλλιώς εξετάζουμε να έχουμε μόνο μια ρύθμιση για τα ακίνητα που έπαθαν ζημιά. Διότι φαντάζομαι η βίλα στη Λευκάδα με την ωραία πισίνα που δεν έπαθε καμμία ζημιά δεν πρέπει να έχει την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ που έχει το σπίτι του φτωχού ή το σπίτι στο χωριό που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο