Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Συναντήσεις της ΥΜΑΘ με εκπροσώπους Συνταξιούχων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σχετικά με το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Θεσσαλονίκη, 26/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συναντήσεις της ΥΜΑΘ με εκπροσώπους Συνταξιούχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με το επερχόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο


Συνταξιούχοι των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΟΤΑ - ΔΕΗ - ΔΕΚΟ και Τραπεζών, έκαναν σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, επίσκεψη διαμαρτυρίας στο Διοικητήριο, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Οι εκπρόσωποι των Συνταξιούχων  κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα του νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου που η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή τις ερχόμενες εβδομάδες. Αργότερα, στο Διοικητήριο κατέληξε πορεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν με την Υφυπουργό και της παρέδωσαν την Ανακοίνωση Στάσης Εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ανακοινωθεί για σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέφρασαν και εκείνοι την αντίθεσή τους προς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους, θα προκαλέσει την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ) στους ΟΤΑ, που είναι προαπαιτούμενη για την ολοκλήρωση της 3ης δανειακής συμφωνίας. Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, αφού άκουσε προσεκτικά τις θέσεις των εκπροσώπων των Συνταξιούχων και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση δρα με προτεραιότητα τα συμφέροντα των συνταξιούχων και αντιλαμβάνεται το δίκαιο των περισσότερων ανησυχιών και παραπόνων, εξήγησε όμως επίσης τους λόγους για τους οποίους απαιτείται η λήψη δραστικών αποφάσεων ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και να αντιμετωπιστούν τα μακροχρόνια προβλήματά που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο