Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής το νέο ασφαλιστικό

Η πρόταση περιλαμβάνει την εθνική σύνταξη, η οποία θα καταβάλλεται σε όλους τους πολίτες στο 67ο έτος και στους ασφαλισμένους με 40 έτη στο 62 έτος.

Από κει και πάνω κάθε απασχολούμενος θα μπορεί να αθροίζει την ατομική του σύνταξη με βάση τα έτη ασφάλισης και το ύψος των εισφορών.

Ο υπουργός Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΚΟΙΠ δήλωσε ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής κατέληξε ομόφωνα στην αποδοχή των βασικών αρχών που παρουσίασε το υπουργείο εργασίας για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα σύστημα στο οποίο θα υπάρχει η εθνική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται από τη φορολογία και την οποία θα μπορούν να παίρνουν όλοι ακόμη και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πάνω σε αυτή τη σύνταξη, όπως είπε, θα χτίζεται η υπόλοιπη σύνταξη του ασφαλισμένου με βάση το αναδιανεμητικό σύστημα και όχι με βάση το σύστημα των ατομικών μερίδων που είχε προταθεί από την επιτροπή σοφών.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ συμφωνήθηκε να υπάρχει ένα ενιαίο ταμείο για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ τέθηκε και το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των αποθεματικών, επειδή τα ταμεία σήμερα δεν έχουν αποθεματικά λόγω των καταστρεπτικών επιπτώσεων του PSI και της γενικότερης κακοδιαχείρισης που είχαν υποστεί.

«Ελπίζουμε να συνεχιστεί ο πολιτικός διάλογος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Δική μου πρόταση είναι να περάσει το νομοσχέδιο με τους βασικούς άξονες της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μέσα στον Δεκέμβριο», είπε ο υπουργός.Πηγή ERT
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο