Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση προθεσμίας υποβολής ΜΥΦ έτους 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34 - Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Προς:
τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τρύφωνα Αλεξιάδη
τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κο Ιωάννη Μπάκα

Αθήνα,  25 Νοεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 156

Θέμα:  «Παράταση της προθεσμίας υποβολής ΜΥΦ έτους 2014»

Πλησιάζει το τέλος του μήνα και το χάος των ΜΥΦ του 2014 καλά κρατεί, με το TAXISnet να έχει και συντήρηση 28 και 29 Νοεμβρίου.

Οι αγρότες του ουδέτερου "καθεστώτος" είναι στον "αέρα", ο ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλοι οργανισμοί έχουν στείλει τα "δικά τους", ενώ η εγκύκλιος με τα πρόστιμα έχει εκδοθεί και οι αποκλίσεις είναι πολλές, τα τιμολόγια, κυρίως εξόδων με μικροποσά, που δεν προσκομίσθηκαν στα λογιστήρια είναι άπειρα, και όλος ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχει τονίσει από την αρχή της υποβολής τα προβλήματα που έχει  το νέο σύστημα υποβολής των ΜΥΦ και είχε τονίσει επίσης ότι αν δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για κατάργηση τους, είναι απαραίτητος ο ορισμός μακρύ χρόνου υποβολής και διορθώσεων χωρίς πρόστιμα.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να μπουν πρόστιμα τροποποιητικών ΜΥΦ και δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος γενικώς ως 28/2/2016 όπου θα λήγει και η περίοδος διορθώσεων τόσο στα έσοδα όσο στα έξοδα, με πρώτο κλείσιμο των υποβολών στις 31/12/2015.

'Όσο αφορά τις ΜΥΦ του 2015 πρέπει να ανοίξει διάλογος για να αποφασισθεί τι θα ισχύσει.


Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος
Πανίδης Ι. Αβραάμ

Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο