Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.: «Απαραίτητο να καταργηθεί άμεσα ο συγκεκριμένος τρόπος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.


Δωδεκανήσου 7
2310-513875
[email protected]
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 24-11-2015

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση:

1. Αναπληρωτή Υπ.Οικ. κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
2. Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Ιωάννη Μπάκα
3. Πρόεδρο Διαρκούς Επιτροπής Ε.Λ.Π. κ. Κωνσταντίνο Καραμάνη
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος (Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε.)

ΘΕΜΑ: Συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ)

Κύριε Υπουργέ,

Το μέτρο των συγκεντρωτικών καταστάσεων (ΚΕΠΥΟ-ΜΥΦ) όπως θεσμοθετήθηκε να ισχύσει από τη χρήση 2014, απεδείχθη ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί. Οι πολλές παρατάσεις που δόθηκαν δεν έλυσαν το πρόβλημα. Η ταλαιπωρία όμως των λογιστών – φοροτεχνικών, όπως και το κόστος των επιχειρήσεων, στη δύσκολη αυτή εποχή, ήταν υπέρμετρο. Όλα αυτά για να τελειώσει το πρώτο σκέλος του μέτρου, αυτό της αποστολής. Θα ακολουθήσει το δεύτερο σκέλος, των συμφωνιών-διορθώσεων, όπου, οι δυσκολίες ίσως να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Συμφωνούμε στην προσπάθεια συγκέντρωσης και ελέγχου του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται. Συμφωνούμε στον έλεγχο της νομιμότητας και ορθής απεικόνισης των συναλλαγών, για τον επιπλέον λόγο ότι οι συνάδελφοι προστατεύονται έτσι, από το να χαρακτηριστούν συνεργοί στην τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όπως αποδείχτηκε όμως, το μέτρο δεν ήταν επαρκώς μελετημένο, αύξησε τη γραφειοκρατία και δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη με επιστολές μας, ότι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή εφαρμογή των οποιωνδήποτε αλλαγών, είναι η έγκαιρη θεσμοθέτηση και η πρόβλεψη σωστού πλαισίου διεκπεραίωσης. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η συμμετοχή των ανθρώπων που επωμίζονται το βάρος υλοποίησης τους, δηλαδή των Λογιστών-Φοροτεχνικών.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στην άδικη ταλαιπωρία των συναδέλφων. Θεωρούμε απαραίτητο να καταργηθεί άμεσα ο συγκεκριμένος τρόπος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, να μην ισχύσει η διαδικασία των διασταυρώσεων-διορθώσεων όπως προβλέπεται και να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς ώσπου να συσταθεί μία κατάλληλη επιτροπή για την θεσμοθέτηση ενός αποτελεσματικού και δίκαιου μέτρου.Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας
Π. ΒΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο