Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εως 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των οφειλομένων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και λογαριασμούς των οποίων οι εισφορές εισπράττονται κατά κύριο λόγο ή συνεισπράττονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Εως 31 Δεκεμβρίου η ρύθμιση οφειλών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2007 η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των οφειλομένων εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και λογαριασμούς των οποίων οι εισφορές εισπράττονται κατά κύριο λόγο ή συνεισπράττονται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται σε τροπολογία του αρμόδιου υπουργού Απασχόλησης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές προς τους αντίστοιχους ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών και ανεξάρτητων απασχολούμενων, οι οποίοι με βάση το νόμο έχουν τη δυνατότητα να τις εξοφλήσουν είτε εφάπαξ και με έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών και των λοιπών επιβαρύνσεων είτε μέχρι 80 δόσεις με έκπτωση 50%. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παράταση είχε λήξει στις 31 Απριλίου 2007, ενώ οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αφορούν και στα Ταμεία Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο ΤΥΔΕ καθώς και στο Ταμείο Ασφάλισης Συμβολαιογράφων.

Κληρικοί
Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται νομοθετική πρόβλεψη με την οποία εντάσσεται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ο Ορθόδοξος εφημεριακός κλήρος Ελλάδας και καταργείται το Ταμείο τους.

Ταυτόχρονα ορίζεται ότι περιέρχονται στις οικείες εκκλησιαστικές αρχές η κινητή και η ακίνητη περιουσία των ιερών παρεκκλησιών και εξωκλησιών, η διοίκηση και η διαχείριση των οποίων είχε ανατεθεί με προηγούμενους νόμους στο καταργημένο Ταμείο.

Με άλλη διάταξη ορίζεται ότι ο κλάδος ασθενείας του Ταμείου των εργαζομένων στα λιμάνια εντάσσεται εφεξής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο