Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρ. Αλεξιάδης: «Άδικο το φορολογικό μας σύστημα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά αφορολόγητο εισόδημα»

23 Νοέμβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Για το φορολογικό σύστημα και τις αλλαγές στις οποίες προσανατολίζεται το υπ. Οικονομικών σε ό,τι αφορά στο αφορολόγητο το οποίο θα "χτίζεται" με τη χρήση πλαστικού χρήματος μίλησε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Κος Τρύφων Αλεξιάδης στην Ημερίδα: Φορολογία και οικογενειακός προϋπολογισμός.

Ο κος Αλεξιάδης ανέφερε ότι το σημερινό φορολογικό σύστημα επιβαρύνει μικρά και μεσαία εισοδήματα, και λιγότερο μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Επιβαρύνει κυρίως τον συνεπή επιχειρηματία.

«Ο συνεπής επιχειρηματίας αντιμετωπίζει πρόβλημα ανταγωνισμού από τον επιχειρηματία ο οποίος δεν είναι συνεπής δεν πληρώνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.»

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του αφορολόγητου επισήμανε ότι, στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει αφορολόγητο.Ακόμα και τα εισοδήματα τα οποία είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, επιβαρύνονται με μεγάλη έμμεση φορολογία, και ουσιαστικά δεν είναι αφορολόγητα.

Συμπλήρωσε επίσης, «ότι είναι σημαντικό να δούμε, το πως θα αποδεικνύεται πλέον το όποιο αφορολόγητο ποσό θα ισχύσει από το νέο έτος. Αυτό που σχεδιάζει το υπ.Οικονομικών και θα προσπαθήσει να ισχύσει από 1.1.2016, είναι το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, έτσι ώστε να αποδειχθεί όντως ότι οι δαπάνες έχουν πραγματικά γίνει»




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης