Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Και ορκωτοί ελεγκτές - λογιστές θα μπορούν να κάνουν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες»

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής ρυθμίζονται περαιτέρω, ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν την επιτροπής ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και της Ειδικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και στη διαδικασία ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των οικονομικών των κομμάτων και των υποψηφίων ή/και αιρετών αντιπροσώπων της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά η απόφαση προβλέπει εκτός των άλλων, ότι ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου μπορεί να αναθέτει σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές και ειδικούς επιστήμονες, τη διενέργεια τόσο λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων των στοιχείων των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και των αντίστοιχων δικαιολογητικών, καθώς και των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων και υποψηφίων ή / και αιρετών αντιπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ορκωτοί ελεγκτές λογιστές και ειδικοί επιστήμονες εξετάζουν λεπτομερώς τις δηλώσεις και τα οικονομικά στοιχεία των ανωτέρω και συντάσσουν αναλυτική έκθεση που υποβάλλεται στην Επιτροπή για την υποβοήθηση του έργου της.

Για το ανωτέρω έργο ορίζονται δεκατέσσερις (14) ορκωτοί ελεγκτές λογιστές και ένας (1) ειδικός επιστήμονας. Από τους ορκωτούς ελεγκτές, πέντε τουλάχιστον πρέπει να έχουν ελάχιστη προϋπηρεσία δέκα ετών και έχουν τη γενική ευθύνη διεξαγωγής του ελέγχου.

Η αμοιβή των ορκωτών ελεγκτών λογιστών καθορίζεται με βάση το ελάχιστο ωρομίσθιο, όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ελεγκτική Εταιρεία στην οποία απασχολούνται, ενώ η αμοιβή των ειδικών επιστημόνων θα καθορίζεται με την απόφαση ορισμού τους και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής.

Οι ορκωτοί ελεγκτές που αναλαμβάνουν το ελεγκτικό έργο, κατ’ εντολή της Επιτροπής, προέρχονται από τις εταιρείες Ελεγκτών που είναι εγγεγραμμένες στο ειδικό μητρώο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.


Δείτε ολόκληρη την απόφαση με τις λοιπές λεπτομέρειες στο φορολογικό αρχείο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο