Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΦΕ - Έννοια Δημοσίου Συμφέροντος

Κύριε Υπουργέ, Σε αρκετούς νόμους το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών επικαλείτε την έννοια «Του Δημοσίου Συμφέροντος» με Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.. Την έννοια αυτή επικαλούνταν και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, καμία διαφορά

ΠΡΟΣ
Αρ.Πρωτ.Γραφ.Υφυπουργού: 2331/2-8-2007 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ   
κ.ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ       


Αθήνα, 2/8/2007
ΘΕΜΑ: «Έννοια Δημοσίου Συμφέροντος».
 
Κύριε Υπουργέ,
Σε αρκετούς νόμους το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών επικαλείτε την έννοια «Του Δημοσίου Συμφέροντος» με Κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.. Την έννοια αυτή επικαλούνταν και οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, καμία διαφορά

Π.χ.: στο Ν.3220/28-1-2004 (ΦΕΚ 15Α) και ειδικότερα στο άρθρο 46 ορίζεται:
Παρ.2: «Σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου, ….. ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. με γραπτή συναίνεση της Δ/νσης Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση αποδεκτικού φορολογικής ενημερότητας ακόμη και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτού».
Παρ.12: «Σε κάθε περίπτωση χορήγησης αναστολής, κατΆ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 200 έως 209, 227 και 228 του Ν.2717/1999, ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. μπορεί, εφόσον συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, να αρνηθεί στον υπόχρεο τη χορήγηση αποδειτκικού ενημερότητας για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων ή σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επΆ αυτών».

Πολλές φορές απευθύνουμε, στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών, το ερώτημα αν υπάρχει διαφορά στους εννοιολογικούς προσδιορισμούς «διασφάλιση σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου» και «λόγοι δημοσίου συμφέροντος» και ποιος ακριβώς είναι ο ορισμός του «δημόσιου συμφέροντος»;

Υπάρχει κάποια διάταξη του Συντάγματος ή τέλος πάντων Νόμου που να καθορίζει τι είναι «Δημόσιο Συμφέρον» ή «σοβαρό συμφέρον του Δημοσίου»;

Απάντηση βέβαια δεν πήραμε ποτέ.

Γιατί στην παρ.2 του Νόμου απαιτείται συνέναιση της Δ/νσης Δημοσίων Εσόδων και στην παρ.12 αποφασίζει ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., αν αρνηθεί ή όχι τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας;

Ποιος θα καθορίσει την έννοια του Δημοσίου συμφέροντος και αν πράγματι ισχύει αυτό (το Δημόσιο Συμφέρον) σε κάθε περίπτωση, ο Προϊστάμενος την Δ.Ο.Υ. ή ο Υπουργός, τελικά ας ορίσει κάποιος τι είναι και τι όχι «Δημόσιο Συμφέρον».


Διότι είναι γνωστό ότι ο κάθε Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. ή κάθε υπάλληλος του Δημοσίου για να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του «επικαλείται το Νόμο» και τελειώσαμε.

Οι νόμοι αυτοί φτιάχνονται από τους πολιτικούς μας και είναι ασαφείς με αποτέλεσμα να δημιουργείται γραφειοκρατία με αποτέλεσμα το λάδωμα.

Μήπως και οι πολιτικοί μας δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή μήπως τους ενδιαφέρει η γραφειοκρατία…!!!               

Μετά τιμής για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ            Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ           ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ  
                                                        ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΟΥΚΗΣΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο