Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέοι όροι για την απασχόληση τεχνικών ασφαλείας στα πλοία

Αυστηρότερο γίνεται από τον ερχόμενο Οκτώβριο το καθεστώς απασχόλησης των τεχνικών ασφαλείας στα πλοία στα οποία εκτελούνται εργασίες επισκευών.

    
Νέοι όροι για την απασχόληση τεχνικών ασφαλείας στα πλοία

 
Αυστηρότερο γίνεται από τον ερχόμενο Οκτώβριο το καθεστώς απασχόλησης των τεχνικών ασφαλείας στα πλοία στα οποία εκτελούνται εργασίες επισκευών.

Κοινή απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και του υφυπουργού Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτου που υπεγράφη στα τέλη Ιουλίου (μετά το τελευταίο εργατικό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη με τους δύο νεκρούς) και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1369/2.8.07) δίδει περιθώριο 3 μηνών στις επιχειρήσεις του κλάδου προκειμένου να προσαρμόσουν το καθεστώς εργασίας των τεχνικών ασφαλείας στα νέα δεδομένα τα οποία προβλέπουν:

Την κατάταξη των πλοίων σε 3 κατηγορίες επικινδυνότητας (υψηλής, μεσαίας και χαμηλής). Στην υψηλή κατηγορία επικινδυνότητας υπάγονται τα πετρελαιοφόρα και τα υγραεριοφόρα άνω των 1.600 κόρων καθώς και πλοία στα οποία απασχολούνται πάνω από 150 εργαζόμενοι. Στη μεσαία τα πετρελαιοφόρα και υγραεριοφόρα από 200 έως 1.600 κόρους και τα πλοία στα οποία εργάζονται από 50 έως 150 εργαζόμενοι ενώ στη χαμηλή κατηγορία υπάγονται όλα τα άλλα πλοία.

Ταυτόχρονα
Την ταυτόχρονη παροχή υπηρεσιών από τον ίδιο τεχνικό ασφαλείας σε 1-5 πλοία (ανάλογα με την επικινδυνότητα) που βρίσκονται στο ίδιο ναυπηγείο.

Ελάχιστο χρόνο ημερήσιας εργασίας του τεχνικού ασφαλείας 1 ώρα για κάθε πλοίο χαμηλής επικινδυνότητας, 2 ώρες για κάθε πλοίο μεσαίας επικινδυνότητας και 5 ώρες για κάθε πλοίο της υψηλής κατηγορίας επικινδυνότητας.

Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να γνωστοποιούν στο Σώμα Επιθεωρήσεων Εργασίας την ανάληψη καθηκόντων του τεχνικού ασφαλείας και θα ελέγχονται τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από τα όργανα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο