Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ελεγχοι με laptop σε 1 εκατ. επιχειρήσεις

9 Αύγουστου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οn - line φορολογικό έλεγχο στα στοιχεία περίπου 1.000.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα διενεργούν από τον επόμενο μήνα και από... τα γραφεία τους οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. Ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά καθώς το Σεπτέμβριο οι ελεγκτές θα εφοδιαστούν με 2.200 lap top και 3.000 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με τη βοήθεια των υπολογιστών και ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων οι φοροελεγκτές θα έχουν:
Ελεγχοι με laptop σε 1 εκατ. επιχειρήσεις

 
Οn - line φορολογικό έλεγχο στα στοιχεία περίπου 1.000.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα διενεργούν από τον επόμενο μήνα και από... τα γραφεία τους οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά καθώς το Σεπτέμβριο οι ελεγκτές θα εφοδιαστούν με 2.200 lap top και 3.000 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με τη βοήθεια των υπολογιστών και ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων οι φοροελεγκτές θα έχουν:

1:On- line πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των συγκεντρωτικών καταστάσεων που υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι επιτηδευματίες και δηλώνουν όλες τις συναλλαγές που έχουν με τους πελάτες και προμηθευτές τους.

2:Θα εκτελούν άμεσα διασταυρώσεις όλων των συναλλασσόμενων με την ελεγχόμενη επιχείρηση. Θα ελέγχουν τα σημεία που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον.

3:Θα εντοπίζουν άμεσα τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

4:Στην οθόνη των υπολογιστών τους, οι ελεγκτές των Ελεγκτικών Κέντρων και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων θα βλέπουν ποιοι επιτηδευματίες έχουν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών - προμηθευτών για μια ή περισσότερες χρήσεις, τις συναλλαγές που έχει δηλώσει η κάθε επιχείρηση για κάθε πελάτη και προμηθευτή της καθώς και όλα τα στοιχεία των συγκεντρωτικών καταστάσεων που υπέβαλε ο επιτηδευματίας.

«Ξεσκόνισμα»
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία αφού γνωρίζοντας τον εκδότη εντοπίζονται άμεσα οι λήπτες και αντιστρόφως, όσους αποκρύπτουν έσοδα, αγορές ή δαπάνες, όσους δηλώνουν ανύπαρκτες αγορές και δαπάνες, καθώς και τους επιτηδευματίες που αν και υπόχρεοι δεν υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις.

Συγκεντρωτικές
Ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων στις οποίες καταγράφονται όλες οι συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι επιτηδευματίες, καθώς και τα στοιχεία των πελατών και προμηθευτών τους.
 Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης