Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ελεγχοι με laptop σε 1 εκατ. επιχειρήσεις

Οn - line φορολογικό έλεγχο στα στοιχεία περίπου 1.000.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα διενεργούν από τον επόμενο μήνα και από... τα γραφεία τους οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών. Ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά καθώς το Σεπτέμβριο οι ελεγκτές θα εφοδιαστούν με 2.200 lap top και 3.000 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με τη βοήθεια των υπολογιστών και ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων οι φοροελεγκτές θα έχουν:

Ελεγχοι με laptop σε 1 εκατ. επιχειρήσεις

 
Οn - line φορολογικό έλεγχο στα στοιχεία περίπου 1.000.000 επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα διενεργούν από τον επόμενο μήνα και από... τα γραφεία τους οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών.

Ο έλεγχος θα γίνεται ηλεκτρονικά καθώς το Σεπτέμβριο οι ελεγκτές θα εφοδιαστούν με 2.200 lap top και 3.000 σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Με τη βοήθεια των υπολογιστών και ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος που δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων οι φοροελεγκτές θα έχουν:

1:On- line πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία των συγκεντρωτικών καταστάσεων που υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι επιτηδευματίες και δηλώνουν όλες τις συναλλαγές που έχουν με τους πελάτες και προμηθευτές τους.

2:Θα εκτελούν άμεσα διασταυρώσεις όλων των συναλλασσόμενων με την ελεγχόμενη επιχείρηση. Θα ελέγχουν τα σημεία που παρουσιάζουν φορολογικό ενδιαφέρον.

3:Θα εντοπίζουν άμεσα τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

4:Στην οθόνη των υπολογιστών τους, οι ελεγκτές των Ελεγκτικών Κέντρων και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων θα βλέπουν ποιοι επιτηδευματίες έχουν υποβάλει συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων πελατών - προμηθευτών για μια ή περισσότερες χρήσεις, τις συναλλαγές που έχει δηλώσει η κάθε επιχείρηση για κάθε πελάτη και προμηθευτή της καθώς και όλα τα στοιχεία των συγκεντρωτικών καταστάσεων που υπέβαλε ο επιτηδευματίας.

«Ξεσκόνισμα»
Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία αφού γνωρίζοντας τον εκδότη εντοπίζονται άμεσα οι λήπτες και αντιστρόφως, όσους αποκρύπτουν έσοδα, αγορές ή δαπάνες, όσους δηλώνουν ανύπαρκτες αγορές και δαπάνες, καθώς και τους επιτηδευματίες που αν και υπόχρεοι δεν υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις.

Συγκεντρωτικές
Ο έλεγχος και η διασταύρωση των στοιχείων με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο αφού ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων στις οποίες καταγράφονται όλες οι συναλλαγές που πραγματοποίησαν οι επιτηδευματίες, καθώς και τα στοιχεία των πελατών και προμηθευτών τους.
 Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο