Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Πολυμερής σύσκεψη στο ΥΠΕΣΔΑ με θέμα τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, έργα των Δήμων

Αθήνα, 03 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓEIΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε, πολυμερής σύσκεψη με θέμα τα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, έργα των Δήμων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ κ. Κώστας Πουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Παν. Κορκολής, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συζήτηση έγινε στο φόντο της επικείμενης λήξης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησής των έργων που αφορούν στο ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο επίκεντρο τέθηκαν τα στάδια στα οποία βρίσκονται τα έργα ενώ κατέστη σαφές ότι καταβάλλεται η μέγιστη προσπάθεια ώστε να μην χαθεί κανένα μέρος χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ 2007-2013 για έργα που είχαν σταματήσει και γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν είτε άμεσα, είτε ως «έργα-γέφυρα».

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Υπουργός Εσωτερικών, θέλοντας να θέσει ένα τέλος στη διεύρυνση των διαδημοτικών ανισοτήτων που λάμβαναν χώρα τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού από μικρούς ή απομακρυσμένους δήμους και της αδυναμίας τους, να εκπονήσουν μελέτες τεχνικά άρτιες και επαρκείς με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουν να εντάσσονται στα προγράμματα ΕΣΠΑ, κάλεσε το Τεχνικό Επιμελητήριο να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο για την ένταξη των μικρών δήμων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ουσιαστικά, ζήτησε την συμμετοχή του ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος των μικρών αυτών δήμων, κάτι που έγινε αποδεκτό και αναλήφθηκε πρωτοβουλία για σύσταση τριμερούς επιτροπής με τη συμμετοχή του ΥΠΕΣΔΑ, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, καθώς και της ΚΕΔΕ, προκειμένου να εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο