Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων εάν δεν πληρωθεί σήμερα η δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

31 Οκτώβριου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Επιμέλεια σύνταξης

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ότι δήθεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων αν δεν καταβληθεί μέχρι σήμερα η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χάνεται αν δεν καταβληθεί σήμερα η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Η επίπτωση της εκπρόθεσμης πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α, είναι ο καταλογισμός προσαύξησης 0,73% (ανά μήνα καθυστέρησης) στο ποσό της δόσης που καταβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Πότε ο φορολογούμενος χάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων;

Εφόσον η δόση παραμείνει ληξιπρόθεσμη για εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ για 15 ή 20 ημέρες) και συνέπεια αυτού υπάρξει ατομική ειδοποίηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη αυτή οφειλή, τότε θα πρέπει ο φορολογούμενος να την εξοφλήσει ή να την τακτοποιήσει μέσα σε διάστημα ενός μηνός από την κοινοποίηση της οφειλής του. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, τότε βάσει των κείμενων διατάξεων χάνει τη ρύθμιση.

Σχετικά με το τι ισχύει για την απώλεια της ρύθμισης, την κοινοποίηση, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε άρθρο του κόμβου : (Περισσότερα για την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων δείτε εδώ στο σχετικό άρθρο του κόμβου.)



Για το ίδιο θέμα το υπ. οικονομικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

         Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

Τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε απέναντι σε μια «επίθεση» παραπληροφόρησης από κάποια μέσα, όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης