Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων εάν δεν πληρωθεί σήμερα η δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Επιμέλεια σύνταξης

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Αναφορικά με διάφορα δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ότι δήθεν χάνεται η ρύθμιση των 100 δόσεων αν δεν καταβληθεί μέχρι σήμερα η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

Η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν χάνεται αν δεν καταβληθεί σήμερα η πρώτη δόση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Η επίπτωση της εκπρόθεσμης πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α, είναι ο καταλογισμός προσαύξησης 0,73% (ανά μήνα καθυστέρησης) στο ποσό της δόσης που καταβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Πότε ο φορολογούμενος χάνει τη ρύθμιση των 100 δόσεων;

Εφόσον η δόση παραμείνει ληξιπρόθεσμη για εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ για 15 ή 20 ημέρες) και συνέπεια αυτού υπάρξει ατομική ειδοποίηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη αυτή οφειλή, τότε θα πρέπει ο φορολογούμενος να την εξοφλήσει ή να την τακτοποιήσει μέσα σε διάστημα ενός μηνός από την κοινοποίηση της οφειλής του. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, τότε βάσει των κείμενων διατάξεων χάνει τη ρύθμιση.

Σχετικά με το τι ισχύει για την απώλεια της ρύθμισης, την κοινοποίηση, καθώς και άλλες λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε άρθρο του κόμβου : (Περισσότερα για την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων δείτε εδώ στο σχετικό άρθρο του κόμβου.)Για το ίδιο θέμα το υπ. οικονομικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωσηΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

         Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ

 

Τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε απέναντι σε μια «επίθεση» παραπληροφόρησης από κάποια μέσα, όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες πως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανένα νόμο.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ ρύθμιση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο