Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αδυναμία πληρωμής ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Επιτακτική η παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης

Μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται σήμερα, Παρασκευή 30/10/2015, αναφορικά με την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. (ή του ολικού ποσού) μέσω internet banking. Πιο συγκεκριμένα, οι εφαρμογές για τις ηλεκτρονικές πληρωμές των περισσότερων τραπεζών δεν λειτουργούν από το πρωί, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση και χρονοτριβή σε όσους προσπαθούν -δίχως αποτέλεσμα- να καταβάλουν τα ποσά του φόρου. Να θυμίσουμε ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Κατά την άποψή μας το υπ. Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, πρέπει να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να παραταθεί η πληρωμή τουλάχιστον της πρώτης δόσης για μερικές ημέρες ακόμα, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αποσυμπιεστεί ο μεγάλος φόρτος που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πληρωμή του λόγω φόρου. Ταυτόχρονα και εφόσον ληφθεί μια τέτοια απόφαση, θα πρέπει να δοθεί άμεσα και επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η μη έγκυρη πληρωμή της δόσης ΕΝΦΙΑ έχει σαν αποτέλεσμα την προσαύξηση του ποσού της δόσης κατά 0,73% ανά μήνα καθυστέρησης.  Εφόσον η δόση πληρωθεί ή ρυθμιστεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεν υφίσταται καμία άλλη επίπτωση (πχ. απώλεια ρύθμισης). 

Περισσότερα για την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων δείτε εδώ στο σχετικό άρθρο του κόμβου.


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο