Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Η διάταξη για την ρύθμιση των 100 δόσεων που διορθώνεται με το νέο νομοσχέδιο

«Ξεμπλοκάρει» η διάταξη που προβλέπει τον επαναπροσδιορισμό των δόσεων της ρύθμισης των 100 δόσεων με βάση το περιουσιακό κριτήριο της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του νόμου 4321/2015.

Το υπ. Οικονομικών με την ρύθμιση αυτή, θα μπορέσει να εφαρμόσει και το τρίτο κριτήριο (στις υφιστάμενες δόσεις της ρύθμισης) που προβλέπεται στη παρ. 2 του άρθρου 2 του ν.4321/2015, μετά και τις αλλαγές που επήλθαν με τον νόμο 4336/2015

Συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση της διάταξης αυτής θα γίνει τροποποίηση των δόσεων της ρύθμισης από άτοκες (για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ) σε έντοκες για όσους οφειλέτες δεν πληρούν το κριτήριο του ύψους της ακίνητης περιουσίας με βάση την αξία που προβλέπει ο ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρεται σχετικά στη έκθεση του Γενικού λογιστηρίου: "τροποποιείται η προϋπόθεση για την απαλλαγή από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής επί βασικών συνολικών οφειλών μέχρι 5.000 ευρώ που υπάγονται στη ρύθμιση του ν.4321/2015, σχετικά με την αξία της ακίνητης περιουσίας (μέχρι 150.000 ευρώ), ώστε να λαμβάνεται υπόψη, αντί της αντικειμενικής αξίας, η αξία της ακίνητης περιουσίας όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.ΦΙ.Α., βάσει της τελευταίας εκδοθείσας δήλωσης-πράξης προσδιορισμού του φόρου."

Σχέδιο νόμου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IX
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Άρθρο 51

....
4. Η περίπτωση ββ της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ν. 4321/2015 (Α' 32), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
"ββ. η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α. και η οποία προκύπτει από την τελευταία εκδοθείσα δήλωση-πράξη προσδιορισμού του φόρου, δεν υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και"

Διάταξη που τροποποιείται:

ββ. η ακίνητη περιουσία του οφειλέτη, όπως προκύπτει από τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης (Ε9) είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000


Όπως είχαμε σημειώσει σε παλαιότερο άρθρο μας εδώ, ο επαναπροσδιορισμός  των δόσεων της ρύθμισης, που προέβλεπε ο νόμος 4336/2015, δεν είχε γίνει για το συγκεκριμένο κριτήριο.


Ετικέτες για αναζήτηση οφειλέτες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο