Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σ.Ε.Κ.Τ.: «Οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί είναι εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής»

«Οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί είναι εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι η λύση του προβλήματος, αν εκμεταλλευτεί η Πολιτεία τις δυνατότητες τους» επισημαίνει ο  Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών συστημάτων (Σ.Ε.Κ.Τ.) με αφορμή κρούσματα αδήλωτων και πειραγμένων ταμειακών μηχανών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τελευταία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών συστημάτων (Σ.Ε.Κ.Τ.),  με αφορμή:

α) ανακοινώσεις  του Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά  με τον εντοπισμό «αδήλωτων – μαϊμού ταμειακών μηχανών σε επιχειρήσεις εστίασης» και τον «έλεγχο εταιρειών πώλησης λογισμικού και επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης στην Αττική και την Κρήτη» και

β) σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας  στα  ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα για «πειραγμένες ταμειακές μηχανές»,«παράνομο λογισμικό και παραποίηση φορολογικών μηχανισμών», προς άρση  παρανοήσεων και εσφαλμένων εντυπώσεων, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα.

«Αδήλωτες – μαϊμού» ταμειακές μηχανές.

Εδώ και πολλά έτη, ισχύει με Νόμο: α) η υποχρέωση των εισαγωγέων/κατασκευαστών ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών, να δηλώνουν στο Υπουργείο όλους τους αριθμούς μητρώου ταμειακών μηχανών και μηχανισμών που εισάγουν/κατασκευάζουν, ώστε να ενημερώνεται το TAXIS,  β) η υποχρέωση των καταστημάτων πώλησης, να δηλώνουν στο TAXIS κάθε αγοραστή ταμειακής μηχανής ή μηχανισμού και γ) η υποχρέωση των αγοραστών φορολογικών ταμειακών μηχανών και φορολογικών μηχανισμών, να δηλώνουν στο TAXIS τον αριθμό μητρώου της ταμειακής μηχανής ή μηχανισμού που αγόρασαν.

Εδώ και πολλά έτη, «με το πάτημα ενός κουμπιού», μπορεί να τυπωθούν «λίστες» με τις ταμειακές μηχανές και φορολογικούς μηχανισμούς, που δεν έχουν δηλωθεί στο TAXIS.

Συμπέρασμα : Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, με τις υποχρεώσεις που προβλέπει και τα αυστηρά πρόστιμα – συνέπειες  που επιβάλει στους εισαγωγείς/κατασκευαστές (άρση της άδειας εισαγωγής/κατασκευής) και η τεχνολογική εξέλιξη, κάνουν πολύ εύκολο και άμεσο τον εντοπισμό κάθε «κακόβουλου επιχειρηματία», που θέλει να εξαπατήσει το Κράτος και να κάνει χρήση «αδήλωτης – μαϊμού» ταμειακής μηχανής.

Παράνομο λογισμικό και «πειραγμένα σύνολα Ζ»

Τα καταστήματα εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικής , είτε α) από «απλές» ταμειακές μηχανές, αυτές που βλέπουμε όλοι στα ταμεία των καταστημάτων, είτε β) από ταμειακές μηχανές ή φορολογικούς μηχανισμούς, που είναι συνδεδεμένες με Η/Υ και «δέχονται»  τα ποσά των αποδείξεων που εκδίδουν από κατάλληλα Λογισμικά που είναι εγκατεστημένα στους Η/Υ.

Τόσο η τελευταία ανακοίνωση  του Υπουργείου Οικονομικών όσο και όλες όσες σχετικές έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια, αναφέρονται σε περιπτώσεις «επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης» που εξέδιδαν τις αποδείξεις προς τους πελάτες, με την χρήση κατάλληλου λογισμικού που είχαν εγκαταστήσει στους Η/Υ.

Σε καμιά περίπτωση, δεν έχει αναφερθεί, ταμειακή μηχανή ή φορολογικός μηχανισμός, που να έχει «παράνομο λογισμικό» ή «πειραγμένα σύνολα Ζ».

Σε όλες τις περιπτώσεις, α)  τα παράνομα λογισμικά ήταν εγκατεστημένα στους Η/Υ και «βοηθούσαν» να εκδίδονται αποδείξεις από κοινούς εκτυπωτές, που «έμοιαζαν» με νόμιμες και β) τα πειραγμένα σύνολα Ζ, ήταν reports των  παράνομων λογισμικών που ήταν εγκατεστημένα στους Η/Υ.

Η μέθοδος εύκολη για τους χρήστες, προσοδοφόρα για τους εμπλεκόμενους, την έκανε περιζήτητη στην αγορά, τα τελευταία χρόνια. Την προωθούν «φωναχτά» επιχειρήσεις πώλησης Λογισμικού Εστίασης, την βρίσκουν εύκολα οι «ενδιαφερόμενοι» πελάτες, την γνωρίζει από το 2013 η Πολιτεία (γι’ αυτό και οι τελευταίοι στοχευμένοι έλεγχοι).

Συμπέρασμα : Σε αυτή την προσπάθεια του Κράτους, οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί, είναι το αδιαμφισβήτητο «εργαλείο» για να αποδεικνύεται η παραβατικότητα. Με απλό τρόπο, οι ελεγκτές μπορούν να διασταυρώσουν, τα ποσά που είναι καταχωρημένα στις ταμειακές μηχανές (για τα οποία έχουν εκδοθεί νόμιμες αποδείξεις), με τα ποσά που είναι καταχωρημένα στους Η/Υ και έχουν εκδοθεί αποδείξεις από κοινούς εκτυπωτές, μέσω των «παράνομων» λογισμικών.

Σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Γ.Γ.Π.Σ.


Είναι απροστάτευτο το κράτος και οι ανυποψίαστοι πολίτες στους  «επίδοξους» φοροφυγάδες ??? Με όλη την ένταση του λόγου μας, λέμε ΟΧΙ!!!

Πρέπει να προσλάβει το Κράτος χιλιάδες ελεγκτές, για να εντοπίζει τους παραβάτες ??? ΟΧΙ, βέβαια !!!

Στις τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους φοροδιαφυγής, η λύση βρίσκεται σε τεχνολογικά εξελιγμένες μεθόδους εντοπισμού τους.

Είναι καιρός λοιπόν, να πάρει  σάρκα και οστά, η «μνημονιακή» μας υποχρέωση (Νόμος 3943/2011), για την σύνδεση των ταμειακών μηχανών και την αποστολή των δεδομένων τους στην Γ.Γ.Π.Σ.

Αυτόματα, χιλιάδες απλοί πολίτες θα γίνουν ελεγκτές για το Κράτος, αφού για κάθε απόδειξη που παίρνουν, θα μπορούν να ελέγχουν, αν αυτή έχει σταλθεί στην Γ.Γ.Π.Σ. χωρίς το παραμικρό κόστος, πολύ εύκολα από το κινητό τους, το tablet, τον υπολογιστή τους.

Συμπέρασμα : Οι ταμειακές μηχανές και οι φορολογικοί μηχανισμοί είναι εργαλείο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι η λύση του προβλήματος, αν εκμεταλλευτεί η Πολιτεία τις δυνατότητες τους.

Η Λύση είναι απλή  – η αγορά την αποδέχεται  – οι Επιχειρήσεις δεν επιβαρύνονται.

Η  Υποδομή της ΓΓΠΣ είναι έτοιμη και λειτουργεί δύο χρόνια!

Απομένει το Start Up του Υπουργείου.


Ετικέτες για αναζήτηση ταμειακές ΣΕΚΤ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο