Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Κατάσχεση 13.000.000 λαθραίων τσιγάρων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 13.000.000 ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ


Στo πλαίσιο της στρατηγικής ελέγχων που έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για την αντιμετώπιση των διασυνοριακών κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, διενεργήθηκε την Τρίτη 27-10-2015 έλεγχος, υπό τον συντονισμό της Γενικής Δ/νσης Τελωνείων και ΕΦΚ από Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Β΄ Τελωνείο, την ΕΛ.Υ.Τ και την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Α’ Τελωνείου, με την παρουσία και Οικονομικών Επιθεωρητών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών, σε εμπορευματοκιβώτιο που είχε αφιχθεί στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης από Λιμένα της Τουρκίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφορίας από την Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στο πλαίσιο της λειτουργίας της ως AFCOS και οδήγησε στην κατάσχεση εμπορευματοκιβωτίου που περιείχε 13.000.000 τεμάχια τσιγάρα και έφεραν τα εμπορικά σήματα “PRESIDENT GOLD” και “COOPER SLIMS” red και blue.

Οι αναλογούντες στα ανωτέρω δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 2.378.776,43 €.

Το εμπορευματοκιβώτιο, βάσει των σχετικών φορτωτικών εγγράφων, είχε ως δηλωμένο εμπόρευμα νήματα, προκειμένου να παραπλανηθούν οι τελωνειακές αρχές.


Ετικέτες για αναζήτηση κατάσχεση λαθραία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο