Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το ΕΒΕΑ για το σ/ν περί αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής

Θετικά κρίνονται αρκετές από τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας ..

Το ΕΒΕΑ για το σ/ν περί αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής

Θετικά κρίνονται αρκετές από τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Εντούτοις αρνητικές και πρόχειρες χαρακτηρίζονται οι διατάξεις του που αφορούν στα κίνητρα που προβλέπονται για την αποκάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς. Το Επιμελητήριο ζητά να απαλειφθούν οι διατάξεις αυτές, ενώ σε ό,τι αφορά στις εκπτώσεις δαπανών από το εισόδημα του φορολογούμενου, εκτιμά ότι επαναφέρονται διατάξεις του παρελθόντος και διαδικασίες οι οποίες έχουν αποτύχει στο κυνήγι των αποδείξεων. «Ο επιχειρηματίας θα προτείνει μειωμένες αποδείξεις με όφελος το Φ.Π.Α και ο φορολογούμενος θα προσπαθεί να υπολογίσει το όφελος από το φόρο εισοδήματος. Και το μέτρο αυτό θα έχει ίσως τα αποτελέσματα του παρελθόντος, πέρα από την παραδοχή ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες υστερούν στον τομέα του ελέγχου και της διαπίστωσης εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός φορολογουμένων που, έτσι και αλλιώς, λόγω ύψους εισοδήματος, είναι εκτός των διατάξεων αυτών», επισημαίνεται σε υπόμνημα που έστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη.

Σε ό,τι αφορά στη θέσπιση κινήτρων για την αποκάλυψη φαινόμενων παραβατικής συμπεριφοράς, το Επιμελητήριο εκτιμά ότι τέτοιου είδους διατάξεις όχι μόνο θα οδηγήσουν σε λάθος αποτελέσματα, αλλά θα χρησιμοποιηθούν από υστεροβουλία και ίσως σε πολλές περιπτώσεις σκόπιμα και εκ του πονηρού χωρίς να μπορεί να αποδειχθεί η αλήθεια.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο