Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ - ΕΦΚΑ - Υπ.Οικ. - ΟΑΕΔ - Ε.Ένωσης κ.ά.

Ε.Τ.Ε.Α.: «Τεράστιο λειτουργικό χάος από την ένταξη-συγχώνευση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Κύρια»

E.T.E.A.
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


27/10/2015

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΕΑ στην συνεδρίαση της 21/10/2015 συζήτησε το θέμα που προέκυψε μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας για ενοποίηση της Επικουρικής με την Κύρια σύνταξη, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης του Πορίσματος της Επιτροπής «των Σοφών» και επισημαίνει τα κάτωθι:

Ο Υπουργός Εργασίας πρέπει να γνωρίζει ότι:

Α. Οι πηγές Εσόδων του ΕΤΕΑ είναι οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Β. Η επικουρική Ασφάλιση δεν χρηματοδοτήθηκε ΠΟΤΕ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Μόνη χρηματοδότηση, αν μπορεί να θεωρηθεί χρηματοδότηση είναι από τον ΑΚΑΓΕ με 120 εκατ. το 2014 και 2015 (πρόκειται για χρήματα συνταξιούχων της επικ. ασφάλισης).

Γ. Αντιθέτως το ΕΤΕΑ έχασε μέσω του PSI, 2,5 δισ. €, καθώς και 300 εκατ.€, από τόκους ετησίως.

Δ. Καταργήθηκαν οι κοινωνικοί πόροι με απώλειες για το Ταμείο 150 εκατ. € κλπ.

Τέλος, η ένταξη – συγχώνευση της Επικουρικής Ασφάλισης στην Κύρια, θα δημιουργήσει τεράστιο λειτουργικό χάος, θα αυξήσει το χρόνο έκδοσης και χορήγησης των συντάξεων, θα μειώσει τις ήδη αρκετά μειωμένες συντάξεις που χορηγούνται σήμερα και θα αποτελέσει ουσιαστικά την ταφόπλακά της. Θα δημιουργηθεί το αίσθημα ότι οι αγώνες των εργαζομένων και οι εισφορές τους ρίχνονται στον «Καιάδα» της απαξίωσης. Το κοινωνικό και πολιτικό κόστος μιας τέτοιας ενέργειας θα είναι τεράστιο, γιατί θα δοθεί το μήνυμα της συνολικής διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των πυλώνων της.

Το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα. Απαιτείται διάλογος με την κοινωνία, με τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με τη Διοίκηση του ΕΤΕΑ που έχει τεκμηριωμένες προτάσεις που εξασφαλίζουν και διασφαλίζουν το μέλλον και την οικονομική ευρωστία του Ταμείου, αλλά κυρίως απαιτείται σεβασμός στα προβλήματα και τις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και στα εκατομμύρια των συνταξιούχων.

Το Δ.Σ. του ΕΤΕΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει λύση το συντομότερο δυνατό σε αυτό το κορυφαίο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό θέμα, με τη διατήρηση του αναδιανεμητικού ρόλου της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη διατήρηση των δύο αυτοτελών πυλώνων της σύνταξης, Κυρίας και Επικουρικής και με κοινωνικό πρόσημο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο