Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για νέο φορολογικό ιχνηθέτη στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης και την κηροζίνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ         

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΧΝΗΘΕΤΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΡΟΖΙΝΗ

Η Ευρωπαϊκή  Επιτροπή στις 11.09.2015 δημοσίευσε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αριθμ C 299, σ. 28 , προκήρυξη πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν προϊόντα κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν ως δείκτης φορολογικής σήμανσης (ιχνηθέτες) του πετρελαίου εσωτερικής καύσεως και της κηροζίνης.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τα έγγραφα που πρέπει να υποβληθούν, καθώς και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/excise_duties/energy_products/other_energy_tax_leg/call_euromarker_en.htm

Διευκρινίζουμε ότι η οδηγία 95/60/ΕΚ προβλέπει ένα κοινό σύστημα ιχνηθέτησης για τον εντοπισμό παρτίδων πετρελαίου εσωτερικής καύσεως και  κηροζίνης που δεν φορολογούνται με τον πλήρη συντελεστή που εφαρμόζεται στο πετρέλαιο κίνησης, με την επιφύλαξη των εθνικών διατάξεων σε θέματα φορολογικής ιχνηθέτησης.

Έως σήμερα ως κοινό φορολογικό ιχνηθέτη τα κράτη μέλη χρησιμοποιούν το Solvent Yellow 124.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο