Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Υπό προϋποθέσεις η χορήγηση των επιδομάτων σε φτωχούς

Το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (καταπολέμησης της φτώχειας) θα παρουσιάσει σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Από το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθούν στοχευμένες δράσεις...

Υπό προϋποθέσεις η χορήγηση των επιδομάτων σε φτωχούς

Το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (καταπολέμησης της φτώχειας) θα παρουσιάσει σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης. Από το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθούν στοχευμένες δράσεις (που ήδη επεξεργάζονται τα υπουργεία Υγείας και Απασχόλησης) οι οποίες θα απευθύνονται σε αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα υπουργεία Απασχόλησης και Υγείας θα εισηγούνται προγράμματα και δράσεις, αλλά αποκλειστικά το υπουργείο Οικονομίας θα αποφασίζει εάν θα χρηματοδοτήσει ή όχι τα προγράμματα αυτά... Το Ταμείο θα «προικοδοτηθεί» με 500 εκατ. ευρώ τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και σταδιακά σε τρία χρόνια με 2 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο θα χορηγεί επιδόματα σε άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκτιμάται ότι θα δίνονται 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο. Όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομίας το ποσό αυτό προκύπτει «με απλή αριθμητική. Είναι γνωστό ότι το ποσοστό της φτώχειας, που φτάνει σε 20%, αφορά 2 εκατ. συμπολίτες μας, και αν διαιρέσετε τα 2 δισ. με τα 2 εκατ. είναι 1.000 ευρώ το χρόνο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ο κάθε ένας που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας θα πάρει 1.000 ευρώ τον χρόνο χωρίς κάποιο κριτήριο. Αυτό θα γίνει μέσω στοχευμένων δράσεων, στοχευμένων προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είτε αυτοί λέγονται χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, είτε είναι νέοι άνεργοι, είτε είναι μονογονεϊκές οικογένειες».


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο