Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Αυτό το φθινόπωρο, διάφορα σωματεία που είναι μέλη της UFE η οποία διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες κινητοποιήσεις, δράσεις , «διαδηλώσεις» και απεργίες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ UFE

Αυτό το φθινόπωρο, διάφορα σωματεία που είναι μέλη της UFE η οποία διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες κινητοποιήσεις, δράσεις , «διαδηλώσεις» και απεργίες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κοινοί λόγοι, κοινά αιτήματα τα οποία περιστρέφονται γύρω από τους περιορισμούς των προϋπολογισμών, τις περικοπές των θέσεων εργασίας και της επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας για τους υπαλλήλους των φορολογικών και τελωνειακών εργασιών, αλλά και την υποβάθμιση της απόδοσης των αποστολών στους φορολογικούς ελέγχους και των τελωνείων . Η U.F.E. υποστηρίζει όλα και ενημερώσεις σε οικονομικούς υπαλλήλους της Ευρώπης. Πολλές είναι οι οικονομικές αρχές, οι οποίες είναι αντιμέτωπες για χρόνια σε πολλαπλές και συνεχείς συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις, ενώ υποβάλλονται σε δραστική μείωση του προσωπικού και των πόρων στον τομέα της κατάρτισης και της λειτουργίας του προϋπολογισμού τους.

Εάν στην Ελλάδα, η φορολογική διοίκηση απαιτεί τον εκσυγχρονισμό όπως παραδέχονται στην ελληνική κυβέρνηση και τους επικεφαλής του συνδικάτου, η λύση δεν βρίσκεται σε αυτές τις περιοριστικές πολιτικές (ή ακόμα στη σωφρονιστική!) Ποιος εγγυάται της αποτελεσματικότητας των φορολογικών υπηρεσιών.

Ομοίως, δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε ότι η ίδια λογική είναι στην εργασία σε πολλές χώρες της ΕΕ, υπονομεύοντας την ορθή εκτέλεση των αποστολών , τον έλεγχο και την είσπραξη των φόρων και τους φόρους σύμφωνα με τις αρχές της φορολογικής  και κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι για αυτούς τους λόγους που διάφορες δράσεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες εβδομάδες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, με πρωτοβουλία ή με τη συμμετοχή των συνδικάτων κρατών μελών της ΕΕ των οικονομικών υπηρεσιών. Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, η DSTG θα συμμετάσχουν στην " Ημέρα της Φορολογικής Δικαιοσύνης " υπερασπίζοντας τον ουσιαστικό και καθοριστικό ρόλο των φορολογικών υπαλλήλων . Στις 4 Οκτωβρίου , στη Βρετανία , η PCS Ένωση θα συνεχίσει τις διαμαρτυρίες της κατά των κυβερνητικών αποφάσεων D. Cameron, στο Μάντσεστερ κατά τη διάρκεια του « συνεδρίου » του Συντηρητικού Κόμματος .

Στις 7 Οκτωβρίου, η ένωση του Βελγίου UNSP καλεί όλο το προσωπικό Τμήματος Οικονομικών να συμμετάσχουν στην ημέρα δράσης για την υπεράσπιση των δημόσιων υπηρεσιών και την πρόκληση για την πολιτική λιτότητας της βελγικής κυβέρνησης. Στις 8 Οκτωβρίου, στη Γαλλία, πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των: «Αλληλεγγύης Δημόσιων Οικονομικών» και «Υπεύθυνους τελωνειακών υπαλλήλων»  «Τμήμα Φόρων» και τα Γαλλικά τελωνεία» σε ένα μεγάλης κλίμακας έργο για τους ίδιους λόγους και παρόμοιες αξιώσεις . UFE υπογραμμίζει το ζωτικό ρόλο των παραγόντων των τελωνειακών και φορολογικών διοικήσεων στην Ευρώπη όσον αφορά τη στάση, την αντίληψη, τη συλλογή και τον έλεγχο των άμεσων και έμμεσων φόρων . Μόνο η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την καταβολή του φόρου αμερόληπτα, δίκαια και οικονομικά. Serge COLIN Πρόεδρος της UFE


Ετικέτες για αναζήτηση κινητοποιήσεις ΕΕ λιτότητα απεργίες λύση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο