Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και λοιπών υποχρεώσεων μετάταξης καθεστώτος Φ.Π.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34 - Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Προς  
τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Τρύφωνα Αλεξιάδη

την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου

Διεύθυνση Δ/14 - ΦΠΑ

Αθήνα,  22  Οκτωβρίου 2015

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 152

Θέμα: Παράταση προθεσμίας υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και λοιπών υποχρεώσεων μετάταξης καθεστώτος ΦΠΑ.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το 3ο τρίμηνο του 2015, λήγει μέσα στο τέλος του μήνα. Επί μέρες λόγω αλλαγής του εντύπου ΦΠΑ η αντίστοιχη εφαρμογή του TAXISnet ήταν εκτός λειτουργίας. Τελικά τέθηκε σε λειτουργία χθες και θα υπάρξουν καθυστερήσεις και από τις μηχανογραφικές εταιρίες για την διασύνδεση των προγραμμάτων τους με την Γ.Γ.Π.Σ. Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι δεκαήμερη παράταση στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ είναι απαραίτητη.

Επίσης, όσον αφορά την μετάταξη των επιχειρήσεων εκπαίδευσης, έχουν ανακοινωθεί με δελτία τύπου τόσο οι παρατάσεις της ένταξης ημερομηνίας δήλωσης μετάταξης, όσο και η παράταση υποβολής δήλωσης αποθεμάτων μετάταξης. Είναι άμεση ανάγκη να ανακαθοριστούν οι ημερομηνίες και να εκδοθούν οι αντίστοιχες ΠΟΛ διότι οι υπόχρεοι κινδυνεύουν με πρόστιμα.

 
Μετά τιμής,

Για το Δ.Σ.
 
Ο Πρόεδρος
Πανίδης Ι. Αβραάμ
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο