Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Δημιουργία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης

Με σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή, το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ), όπως δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας, μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την ονομασία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.-ΑΕ), το καθεστώς της οποίας θα καθορίζεται από τις διατάξεις του νόμου 3429/2005 περί ΔΕΚΟ.

Δημιουργία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης

Με σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή, το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ), όπως δήλωσε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας, μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρία με την ονομασία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.-ΑΕ), το καθεστώς της οποίας θα καθορίζεται από τις διατάξεις του νόμου 3429/2005 περί ΔΕΚΟ.

Στην εταιρία αυτή μεταβιβάζονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΚΗΥΚΥ, αλλά και όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του Κέντρου προς τρίτους. Η εταιρία αναλαμβάνει στο εξής όλα τα νέα έργα πληροφορικής και επικοινωνιών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης.

Ο κ. Μαγγίνας σημείωσε ότι ο τρόπος ανάπτυξης των μηχανογραφικών εργασιών στα ταμεία αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα με τρόπο πολλές φορές αναποτελεσματικό, άναρχο και σπάταλο. Η αλλαγή, είπε, είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού προϋπόθεση για βιώσιμο και δίκαιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων είναι η πλήρης ηλεκτρονική υποστήριξή του.

Ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός φορέα ευέλικτου στην ελεύθερη αγορά, ώστε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες του χώρου των ταχέως εξελισσομένων συστημάτων πληροφορικής και προς αυτό προέβλεψε την έγκαιρη στελέχωση της νέας εταιρίας με εξειδικευμένο προσωπικό. Η αλλαγή, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή τα μέσα του 2008.

Με το ίδιο νομοσχέδιο αναδιαρθρώνεται η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ). Συστήνεται θέση γενικού επιθεωρητή δαπανών υγείας, αλλά και θέσεις διοικητικού προσωπικού και φαρμακοποιών για τη στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στον επιθεωρητή να αναθέτει σε γιατρούς με σύμβαση μίσθωσης το έργο του ελέγχου των δαπανών υγείας των ταμείων.

Για καταβολή συντάξεων από τα Ταμεία

Ο κ. Μαγγίνας, απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με δυσκολία καταβολής των συντάξεων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ), υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι δεν πρέπει να καλλιεργείται κλίμα ανασφάλειας στους συνταξιούχους. Οι συντάξεις, δήλωσε, θα καταβάλλονται απρόσκοπτα από όλα τα ταμεία.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο ρευστοποίησης ομολόγων, ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις, ο κ. Μαγγίνας απάντησε ότι κάθε φορέας έχει την αυτονομία του και ότι μικρό μέρος των αποθεματικών (της τάξης των 600 εκατ. ευρώ) που έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, είναι πιθανόν να διατεθούν για την κάλυψη αναγκών της τρεχούσης περιόδου. Ομως υπογράμμισε ότι η ρευστοποίηση ανάλογων τίτλων θα γίνει μόνο εφόσον προκύπτει κέρδος σε σχέση με την τιμή αγοράς.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο