Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απόφαση για αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου στο υπουργικό συμβούλιο

Ο. Γεροβασίλη: Αποδεκτή η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Εσόδων με πράξη του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισε η κυβέρνηση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η αποπομπή βασίζεται στο νόμο περί πλημμελήματος.

Η συνεργασία των δύο πλευρών εδώ και καιρό ήταν ανύπαρκτη, καθώς η κ. Σαββαΐδου αρνούνταν να παραιτηθεί παρά τις έντονες πιέσεις από το Μαξίμου και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο προσωπικά, αλλά και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ που την καλούσαν να παραιτηθεί.

Η κατάσταση έφτασε δε "στο απροχώρητο" μετά την επιστολή της ΓΓ. Εσόδων, με την οποία έβαλλε δημοσίως κατά της κυβέρνησης αντιπαραβάλλοντας τη στάση που τήρησε στο πρόσωπό της με αυτή των κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες.

Σαφείς υπαινιγμούς ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου δεν ενήργησε μόνη της, αλλά κατόπιν εντολής της κυβέρνησης στο ζήτημα του χρόνου απόδοσης του φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων, αφήνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης, επικαλούμενος τη δήλωση Σαββαΐδου σύμφωνα με την οποία είχε ενημερώσει προσωπικά από τον Ιανουάριο του 2015 την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και τον τότε προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Φραγκίσκο Κουτεντάκη αναφορικά με τη δυνατότητα τροποποίησης της εν λόγω απόφασης ώστε να επισπευθεί από την κυβέρνηση η διαδικασία απόδοσης του φόρου, ζητά να κατατεθούν τυχόν γραπτές επιστολές ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντάλλαξε η κα Σαββαΐδου με την κα Βαλαβάνη και τον κο Κουτεντάκη ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο της κυβέρνησης καθώς και το περιεχόμενο των απαντήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της κας Σαββαίδου ότι είχε εγκαίρως ενημερώσει την κυβέρνηση και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο για το θέμα του προστίμου

Πηγή: http://www.skai.gr/


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

22/10/2015

Δήλωση της Κυβερνητικής Εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου

Μόλις ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου.
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά σε δημόσιου λειτουργού να λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Επίσης, να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν. Σας ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα υπάρχει ένα κενό μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα λυθούν όλα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ομοφώνως, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα πάει η συζήτηση για την πρώτη κατοικία;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είμαστε, αυτή τη στιγμή, για όλα τα θέματα εδώ. Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο. Συζητήθηκαν τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, τα ζητήματα των τοποθετήσεων των δικαστών που εκκρεμούσαν και συζητήθηκαν θέματα για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Ασφαλιστικό τέθηκε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το Ασφαλιστικό; Όχι, δεν ήταν θέμα της συζήτησης. Σας ευχαριστώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο