Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ξεκινάνε οι προσπάθειες διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών με τους οργανισμούς που τηρούν ηλεκτρονικά μητρώα

Συνάντηση του Υπ. Εσωτερικών με τις Διοικήσεις του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και του Ο.Γ.Α.

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916,
213 136 4351, Fax: 213 136 4402
E-mail: [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε σήμερα συνάντηση με τις Διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΓΑ σχετικά με την διαλειτουργικότητα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Πουλάκης, ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Διονύσης Καλαματιανός καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας για την διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Εσωτερικών με τους οργανισμούς που τηρούν ηλεκτρονικά μητρώα. Η διασύνδεση αυτή θα επιτρέψει τον σχεδιασμό νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας αλλά χαμηλού κόστους όπως η Κάρτα του Πολίτη. Στόχος είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και η εξοικονόμηση παραγωγικού χρόνου για υπηρεσίες και πολίτες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε διεξοδικά από τις διοικήσεις ΙΚΑ, ΟΓΑ και την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την υπάρχουσα κατάσταση, τις δυνατότητες και τις δυσκολίες σε τεχνολογικό και νομοθετικό επίπεδο, που αντιμετωπίζουν οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες. Ο Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση αλλά και οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, ώστε μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η επικοινωνία με όλους τους φορείς και να εφαρμοστεί η διαλειτουργικότητα και η διασύνδεση με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε: «Ξεκινάμε σήμερα την επικοινωνία με τους δύο μεγάλους φορείς του ΙΚΑ και του ΟΓΑ. Η επικοινωνία θα συνεχιστεί και με άλλους φορείς ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του ζητήματος της γραφειοκρατίας, στην διευκόλυνση της καθημερινότητας καθώς και στην εξοικονόμηση χρόνου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα πάρει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθεί το θεσμικό κενό και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Υπουργείου με τα ηλεκτρονικά μητρώα όλων των φορέων και των υπηρεσιών».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας τόνισε: «Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην σημερινή σύσκεψη αποσκοπούν στην καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας από τους πολίτες. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναληφθούν όλες οι απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την διασύνδεση των ηλεκτρονικών μητρώων των υπηρεσιών. Πολιτική βούληση του Υπουργείου πέρα από τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση πόρων είναι αυτές οι αλλαγές να είναι προσβάσιμες, εύχρηστες και κατανοητές για τους πολίτες όλων των ηλικιών».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο