Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. δεν έχει ολοκληρωθεί. Παρακαλούνται οι φορολογούμενοι και οι δημοσιογράφοι να κάνουν υπομονή

«Συνωστισμός» έχει δημιουργηθεί και σήμερα από το πρωί στο Taxis με αφορμή την έναρξη ανάρτησης των εκκαθαριστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2015.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές από τις εφαρμογές του Taxis (ΦΠΑ, παρακρατούμενοι φόροι κλπ) να μη λειτουργούν σωστά (άλλοτε να λειτουργούν και άλλοτε να παρουσιάζουν προβλήματα), γεγονός που δημιουργεί τεράστια αναστάτωση και χρονοτριβή τόσο στους πολίτες, όσο και στους επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικούς.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή μια δυο μέρες, προκειμένου να ενημερωθούν για το ποσό του εκκαθαριστικού τους. Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί όταν ανακοίνωναν από το πρωί ότι αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά στο taxis. Η περίοδος που διανύουμε είναι γεμάτη από υποχρεώσεις για τους λογιστές - φοροτεχνικούς, και αν μη τι άλλο πρέπει το taxis να μπορεί να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο εργασίας.

Από την πλευρά της η Γ.Γ.Π.Σ. καλό θα ήταν να εντάξει στην υπολογιστική ισχύ του συστήματος κι άλλα μηχανήματα όπως κάνει τις «δύσκολες» περιόδους, και τις περιόδους φόρτου εργασίας του taxis.

Το παράδοξο πάντως με τη φρενίτιδα του κόσμου σχετικά με τα εκκαθαριστικά του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι το εξής:

α) Αφού τα ποσά του εκκαθαριστικού του ΕΝ.Φ.Ι.Α. είναι ίδια -εφόσον φυσικά δεν υπάρχουν αλλαγές στην περιουσιακή τους εικόνα- με τα αντίστοιχα ποσά του περσινού εκκαθαριστικού, γιατί υπάρχει τέτοια αναστάτωση;

β) Αφού η πλειονότητα των φορολογουμένων δεν διαθέτει τα χρήματα για να πληρώσει τα σχετικά ποσά, γιατί βιάζεται να εκτυπώσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα και βρίσκεται σε τέτοιο πανικό;

Πάντως, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τη μεγαλύτερη ζημιά σε τέτοιες περιπτώσεις την κάνουν τα Μ.Μ.Ε. που αρχίζουν να λένε τα δικά τους, δημιουργώντας σύγχυση στον κόσμο και προβλήματα σε μας τους επαγγελματίες. Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία...

Ετικέτες για αναζήτηση ΕΝΦΙΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • Φορολογία κατοίκων εξωτερικού
Up
Close
Close
Κλείσιμο