Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα γενιά φορολογικών ελέγχων με «ομαδοποίηση»

ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ των ελέγχων, μέσω της κατηγοριοποίησης όλων των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση αντικειμενικά κριτήρια, σχεδιάζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Νέα γενιά φορολογικών ελέγχων με «ομαδοποίηση»


ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ των ελέγχων, μέσω της κατηγοριοποίησης όλων των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση αντικειμενικά κριτήρια, σχεδιάζουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι ελεγκτές θα «στοχεύουν» τους επιτηδευματίες με βάση τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, τους γνωστούς ΚΑΔ, τα πρώτα έξι ψηφία των οποίων είναι κοινά για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατ επέκταση δίνουν τη δυνατότητα άμεσων διασταυρώσεων, κυρίως όσον αφορά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά και αυτές που ενισχύονται από κοινοτικούς πόρους.

Τέλος, το ΥΠΟΙΟ θα διενεργήσει φορολογικούς ελέγχους «εξπρές» σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κυρίως ανοιχτές υποθέσεις.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο