Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: «Θα βρούμε ισοδύναμα τα οποία δεν θα επιβαρύνουν τη λαϊκή κατανάλωση»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε: «δεν είμαστε ευτυχείς για την πολιτική που αναγκαζόμαστε να ακολουθήσουμε. Τα σημερινά μέτρα είναι μία πολιτική αναγκαιότητα. Προσπαθήσαμε να λύσουμε τα προβλήματα και όχι να τα διαιωνίσουμε».

Ερωτηθείς για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση ο Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε: «βρισκόμαστε σε διαδικασία εύρεσης ισοδυνάμων αναφορικά με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Θέλουμε να βρούμε ισοδύναμα που δεν θα πλήττουν την κοινωνία και την κατανάλωση. Θα ήταν εύκολο να επιβληθεί ακόμη ένας φόρος αλλά αυτός δεν είναι ο στόχος μας.

Για το σενάριο περιορισμού του επιδόματος θέρμανσης ο κύριος Αλεξιάδης τόνισε πως τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει, «φέτος όμως οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι για να ενισχυθούν όσοι πραγματικά δεν έχουν τη δυνατότητα» υπογράμμισε.

Ο κύριος Αλεξιάδης σημείωσε επίσης πως σύντομα, ακόμη και εντός της εβδομάδας θα έχει περαιωθεί και η διαδικασία έκδοσης του ΕΝΦΙΑ. «Τα ειδοποιητήρια της εφορίας δεν θα έρθουν την 1η Νοεμβρίου αλλά αργότερα προκειμένου τα βάρη να μεταφερθούν από τα μικρά στα μεγάλα» τόνισε.

Αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας ο κύριος Αλεξιάδης σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να πληρώνουν όλοι αναλογικά με τις δυνάμεις τους.

Για τους φόρους στα ακίνητα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών τόνισε: «υποσχόμαστε φορολογική δικαιοσύνη. Τα φορολογικά βάρη δεν είναι σωστά κατανεμημένα. Ως μεγάλη φορολογική περιουσία δεν θεωρούμε το δυάρι αξίας 50.000 ευρώ αλλά το σπίτι του φορολογούμενου που βρίσκεται στο Λονδίνο και κοστίζει 3 εκατ. ευρώ και δεν πληρώνει τίποτε στο ελληνικό δημόσιο είναι στόχος φορολόγησης».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει αφορολόγητο ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε: «βεβαίως και θα υπάρχει αφορολόγητο και μάλιστα εξετάζουμε και ένα σχέδιο στο οποίο θα εμπεριέχεται και η χρήση πλαστικού χρήματος».

Για τη ρύθμιση των 100 δόσεων σημείωσε πως η αύξηση του 2% δεν είναι δραματική και συνέχισε τονίζοντας «μας δημιουργεί προβληματισμό το μέτρο των 100 δόσεων και με συγκεκριμένα κριτήρια θα μας δοθεί η δυνατότητα να εισπράξουμε χρήματα από τις πηγές που υπάρχουν».

Τέλος ο κύριος Αλεξιάδης αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την κυρία Σαββαΐδου τόνισε ¨είναι ένα δύσκολο θέμα και για να είμαι ειλικρινής νοιώθω αμήχανα. Είναι αδύνατο όμως να αντικαταστήσω τον Πρωθυπουργό ή την δικαιοσύνη. Η πολιτική ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σωστή με την προϋπόθεση πως υπολογίζεται για όλους το τεκμήριο της αθωότητας».

Πηγή: http://www.skai.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο