Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διόρθωση εισφοράς σε χρήμα για ιδιοκτησία - Παρέμβαση του ΣτΠ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ


Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη: Ιωάννης Π. Σαγιάς
Ειδική Επιστήμονας: Ευγενία Παπαδοπούλου

Διόρθωση εισφοράς σε χρήμα για ιδιοκτησία

Οκτώβριος 2015

Κύκλος Ποιότητας Ζωής
Σύνοψη διαμεσολάβησης


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο:
Τμήμα Επικοινωνίας
Παραγυιός Πέτρος τηλ. 213 1306625

Πολίτης προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς δεν είχε λάβει απάντηση σε αίτησή του για τον έλεγχο διπλασιασμού της οφειλόμενης εισφοράς σε χρήμα, την οποία κλήθηκε να καταβάλει ως κληρονόμος ιδιοκτησίας σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, το 2006, με έγγραφο του Δήμου Ιωαννιτών, επιβλήθηκε εισφορά σε χρήμα, ποσού 3.563,76 ευρώ και στη συνέχεια, το 2007, επιβλήθηκε εκ νέου εισφορά για την ίδια ιδιοκτησία, ποσού 7.261,10 ευρώ. Ωστόσο, ούτε ο αρχικός οφειλέτης, που ήταν ο κληρονομούμενος πατέρας, ο οποίος απεβίωσε το έτος 2008, ούτε ο αναφερόμενος και η αδελφή του, ως κληρονόμοι, είχαν λάβει γνώση των διαδοχικών πράξεων επιβολής εισφοράς σε χρήμα κατά το χρόνο που επιβλήθηκαν. Ειδικότερα τα έτη 2006-2007 ο πατέρας ήταν βαριά ασθενής και δεν γνώριζε για την επιβολή της εισφοράς, ενώ ο αναφερόμενος και η αδελφή του έλαβαν γνώση για τις σχετικές πράξεις μετά την κληρονομική διαδοχή. Για το λόγο αυτό, ο αναφερόμενος ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ιωαννιτών να ελέγξει την πραγματικά οφειλόμενη εισφορά για τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Κατόπιν της παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτη, η ΥΔΟΜ προέβη σε έλεγχο των στοιχείων των φακέλων των αντίστοιχων πράξεων εφαρμογής και διαπιστώθηκε ότι η συνολική εισφορά σε χρήμα που οφειλόταν προς το Δήμο αντιστοιχούσε στο αρχικό ποσό των 3.563,76 ευρώ. Η ΥΔΟΜ ζήτησε από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία τη διαγραφή από τους χρηματικούς καταλόγους της δεύτερης πράξης επιβολής εισφοράς που επέβαλε το διπλάσιο σχεδόν ποσό, ενημερώνοντας τους κληρονόμους της ιδιοκτησίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο