Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τον Φ.Π.Α. στην εκπαίδευση – Σχεδιασμοί για κλιμακωτή εφαρμογή με πλαφόν το 13%

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Σχεδιασμοί για κλιμακωτή εφαρμογή με πλαφόν το 13%

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συνεδρίασαν το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), ενόψει των συναντήσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά την κλιμακωτή εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση:

- ΦΠΑ 0% στα νηπιαγωγεία, προνήπια
- ΦΠΑ 6% στα ΙΕΚ και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών
- ΦΠΑ 13% για την τυπική εκπαίδευση (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο)

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να μην ισχύσει το υψηλό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.


Πηγή: ΕΡΤ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο