Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Γ. Κατρούγκαλος: «Τέλος οι επικουρικές συντάξεις - Η εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία - Δεν θα επιβληθεί νέος φόρος για το ασφαλιστικό»

Τη δέσμευση ότι δεν θα επιβληθεί νέος φόρος για το ασφαλιστικό έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό».

«Δεν προγραμματίζουμε νέο φόρο για το ασφαλιστικό. Κανένας νέος φόρος δεν πρόκειται να επιβληθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός και τόνισε:

«Είναι αδύνατο να επιβληθεί νέος φόρος. Έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων».

Ερωτηθείς αν θα αυξηθούν οι εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε αρνητικά και υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να μειωθούν».


«Το καινούριο χαρακτηριστικό που υπάρχει είναι ότι αυτό που ονομάζουμε εθνική σύνταξη θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τη φορολογία και θα είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις εισφορές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον Νίκο Χατζηνικολάου και “στον ενικό”.

«Εμείς θέλουμε ως βάση έξω από τις εισφορές, γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να μαζεύουν όσες εισφορές χρειάζεται για μια αξιοπρεπή σύνταξη στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:

«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές».

«Η πρόταση η δική μου προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» σημείωσε.
Πηγή: enikos.gr


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις επικουρικές Κατρούγκαλος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο