Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

24ωρη Γενική Απεργία την 12η Νοέμβρη αποφάσισε η Γ.Σ.Ε.Ε., με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19/10/2015

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας από το τρίτο επαχθές μνημόνιο αποφάσισε:

1. Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την 12η Νοέμβρη 2015, με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και με βάση πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις.

2. Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με την κατάθεση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή .

Η 24ωρη Γενική Απεργία και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν θα γίνουν σε συνεργασία της ΓΣΕΕ με άλλα κοινωνικά στρώματα, τα οποία επίσης πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.

Η κατάργηση στην ουσία της κοινωνικής ασφάλισης με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας, η φοροκαταιγίδα, ο αφανισμός κάθε εργασιακού δικαιώματος και πάνω από όλα η δραματική αύξηση της ανεργίας δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια.

Το «κυρίως πιάτο» που έπεται και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό, θα αντιμετωπιστεί από τη ΓΣΕΕ μαζί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που ισοπεδώνονται, δίνοντας από κοινού τις μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το τρίτο εξίσου επαχθές μνημόνιο με τα προηγούμενα που υπέγραψε η κυβέρνηση για χάρη της αξιολόγησης, της πρώτης και της δεύτερης που θα ακολουθήσει, θέλει κοινωνικά ερείπια.

Η κοινωνική ασφάλιση από σύστημα καθολικό, αναδιανεμητικό θα γίνει ένα σύστημα απλής ασφάλισης που θα δίνει συντάξεις επιδόματα φτώχειας.

Οι εργασιακές σχέσεις όχι μόνο δεν επανέρχονται αλλά απελευθερώνονται ακόμα περισσότερο καθώς θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές όπως η απελευθέρωση των απολύσεων. Η φοροκαταιγίδα έχει πνίξει μισθωτούς συνταξιούχους κάθε άνθρωπο του μόχθου και έρχεται να προστεθεί σε αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι με την τεράστια ανεργία που οδηγεί σε κοινωνική κατακραυγή και σε τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Απέναντι σε αυτά δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να περιμένουμε να έρθει ο από μηχανής θεός για να μας σώσει. Θα κινητοποιηθούμε. Αποφασίζουμε στη διοίκηση της ΓΣΕΕ την πραγματοποίηση σύντομα πανελλαδικής γενικής απεργιακής κινητοποίησης και κυρίως σε συνεργασία με άλλα στρώματα και κατηγορίες του πληθυσμού που πλήττονται να δώσουμε και εμείς τον αγώνα μας ενάντια σε αυτή την πολιτικής της φτώχειας και της απαξίωσης της εργατικής δύναμης.Ερώτηση δημοσιογράφου: Θεωρείται ότι η βάση του προσχεδίου του προϋπολογισμού αλλά και αυτών που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο οδηγούμαστε σε έμμεσες περικοπές συντάξεων;Είναι προφανές ότι από το 90%των περικοπών που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός το 53% αφορά περικοπές από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και αυτό εξοικονομεί μόνο 978 εκατομμύρια για την κυβέρνηση όταν υπάρχει δέσμευση στους πιστωτές, στους δανειοδότες μας ότι η περικοπή θα είναι πάνω από 1δις 600 εκατομμύρια. Άρα ετοιμάζονται και νέες περικοπές όταν έρθει το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού και δυστυχώς τότε θα δείτε ότι δεν θα διαψευστώ.
   
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο