Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ναυτιλιακές εταιρείες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας σε τουριστικές επιχειρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ναυτιλιακές εταιρείες


Διαπιστώθηκαν εννέα (9) παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ συνελήφθη ένας ιδιοκτήτης για λειτουργία του καταστήματος του χωρίς άδεια

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Βορείου Ελλάδος, από 13 έως 15-10-2015, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επιχειρήσεις (ναυτιλιακές, τουριστικές και εστίασης), σε περιοχές της Αττικής, της Λάρισας και του Κιλκίς.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν συνολικά εννέα (9) παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, στο Νομό Αττικής:

· Σε γραφείο Γενικού Τουρισμού διαπιστώθηκε η μη έκδοση πενήντα δύο (52) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

· Σε ναυτιλιακή εταιρεία βρέθηκαν ανασφάλιστοι τρεις (3) εργαζόμενοι, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς:

· Σε μοτέλ-εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (02) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

· Σε εστιατόριο-ταβέρνα διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (05) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

· Σε επιχείρηση αναψυχής-μαζικής εστίασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας και επιπλέον βρέθηκε ένας (1) εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

· Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

· Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

· Σε καφετέρια διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα στερούνταν άδειας λειτουργίας και ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

· Σε αναψυκτήριο-οβελιστήριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Σ.ΕΠ.Ε., Ι.Κ.Α.), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή Οικονομική Αστυνομία


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο