Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σ.Ε.Λ.ΚΕ.: «Ε!!!! Εσείς, εκεί στα υπουργεία. Ο Λογιστής είναι εργαζόμενος επιστήμονας, όχι εν δυνάμει εγκληματίας»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΡΙΘ. και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ : 334/ 26-2-1997

Μέλος : Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών-Π.Ο.Φ.Ε.Ε

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κέρκυρα 15/10/2015

Ε!!!! Εσείς, εκεί στα υπουργεία.

Είναι δυνατόν να εξομοιώνετε τον Λογιστή με τους Προέδρους των Α.Ε , του Δ/ντες , τους εντεταλμένους ή τους συμπράττοντες συμβούλους , τους γενικούς διευθυντές , τους διαχειριστές , τους πράκτορες αλλοδαπών εταιρειών κλπ.

Έχετε βάλει δίπλα–δίπλα τους Λογιστές των 600,00 ευρώ με τα μεγαθήρια των εταιρειών και τους απειλείτε με φυλακίσεις και ποινές κάθειρξης , αν δεν αναγνωρίσουν ότι κάποιο τιμολόγιο είναι πλαστό ή εικονικό ή δεν κατανοήσουν την παρανομία μίας συναλλαγής. Αντιλαμβάνεσθε τις συνέπειες για τον Λογιστή που θα αρνηθεί να καταχωρήσει κάποιο τιμολόγιο ή τι πρέπει να πράξει όταν στις ενημερωτικές καταστάσεις των τραπεζών ‘’ εντοπίσει’’ μία συναλλαγή για την οποία δεν έχει εκδοθεί παραστατικό;

Με ποιες πράξεις έχετε κατοχυρώσει τον Λογιστή ώστε να απαιτείτε να γίνει ο τιμωρός της φοροδιαφυγής; Δεν αρκεί η τεράστια μετάθεση υποχρεώσεων και συνυπευθυνότητα των προηγούμενων μνημονιακών νόμων!!

Είστε σίγουροι ότι έτσι θα δημιουργήσετε την ‘’ιδανική κοινωνία’’ , όταν είναι γνωστό ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να συλλάβει την φοροδιαφυγή, κυρίως του κεφαλαίου, που βρίσκει τρόπους να φοροδιαφεύγει .

Θέλετε να τιμωρήσετε όσους ‘’ μπλέξουν ‘’ και δεν μπορούν να ξεφύγουν, αφού είναι γνωστό ότι μόνο 5-10% των φορολογικών υποθέσεων μπορούν να ελεγχθούν ή έχετε εξασφαλίσει την αμεροληψία των κρατικών λειτουργών ; Επιθυμείτε να δημιουργήσετε νέα τάξη λογιστών , τον ΄΄ αυτοφωράκια λογιστή ΄΄ αυτόν που δεν θα έχει τίποτα να χάσει ή θα ρισκάρει προκειμένου να καρπωθεί οφέλη ;

Ο Λογιστής ευθύνεται μόνο για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων που έχουν εκδοθεί ή παραληφθεί στα βιβλία και την ορθή μεταφορά των δεδομένων των συναλλαγών στις οικονομικές καταστάσεις.

Παράλληλα αγνοείτε την περίπτωση λάθους και την περίπτωση αδυναμίας (πχ. ασθένεια) του και έχετε φορτώσει στις πλάτες του πρόστιμα και τιμωρίες που ελλειμματικά επιχειρείτε να διορθώσετε με τον νέο νόμο . Αν συμπεριλάβουμε και την φοροκαταιγίδα (φόρος 29% , προκαταβολή φόρου και τέλος επιτηδεύματος ) , αλήθεια τι μας απομένει;

Σας παρακαλούμε να ξαναδείτε τον ρόλο του λογιστή και να εξασφαλίσετε την αμοιβή του και εδώ είμαστε να αναλάβουμε όποια ευθύνη μας αναλογεί μετά την συρραφή των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων μας .

Ο Λογιστής είναι εργαζόμενος επιστήμονας όχι εν δυνάμει εγκληματίας.


Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μάμαλος

Ο Αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαγεωργίου

Η Γ. Γραμματέας

Χριστίνα Βρανίκα

Τα μέλη:
Φίλιππος Κορφιάτης Ταμίας Νικόλαος Μεταλληνός -Σπυρίδων Κοσκινάς -Δημήτρης Λαβράνος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης