Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σ.Ε.Λ.ΚΕ.: «Ε!!!! Εσείς, εκεί στα υπουργεία. Ο Λογιστής είναι εργαζόμενος επιστήμονας, όχι εν δυνάμει εγκληματίας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΡΙΘ. και ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ : 334/ 26-2-1997

Μέλος : Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φορτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών-Π.Ο.Φ.Ε.Ε

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κέρκυρα 15/10/2015

Ε!!!! Εσείς, εκεί στα υπουργεία.

Είναι δυνατόν να εξομοιώνετε τον Λογιστή με τους Προέδρους των Α.Ε , του Δ/ντες , τους εντεταλμένους ή τους συμπράττοντες συμβούλους , τους γενικούς διευθυντές , τους διαχειριστές , τους πράκτορες αλλοδαπών εταιρειών κλπ.

Έχετε βάλει δίπλα–δίπλα τους Λογιστές των 600,00 ευρώ με τα μεγαθήρια των εταιρειών και τους απειλείτε με φυλακίσεις και ποινές κάθειρξης , αν δεν αναγνωρίσουν ότι κάποιο τιμολόγιο είναι πλαστό ή εικονικό ή δεν κατανοήσουν την παρανομία μίας συναλλαγής. Αντιλαμβάνεσθε τις συνέπειες για τον Λογιστή που θα αρνηθεί να καταχωρήσει κάποιο τιμολόγιο ή τι πρέπει να πράξει όταν στις ενημερωτικές καταστάσεις των τραπεζών ‘’ εντοπίσει’’ μία συναλλαγή για την οποία δεν έχει εκδοθεί παραστατικό;

Με ποιες πράξεις έχετε κατοχυρώσει τον Λογιστή ώστε να απαιτείτε να γίνει ο τιμωρός της φοροδιαφυγής; Δεν αρκεί η τεράστια μετάθεση υποχρεώσεων και συνυπευθυνότητα των προηγούμενων μνημονιακών νόμων!!

Είστε σίγουροι ότι έτσι θα δημιουργήσετε την ‘’ιδανική κοινωνία’’ , όταν είναι γνωστό ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να συλλάβει την φοροδιαφυγή, κυρίως του κεφαλαίου, που βρίσκει τρόπους να φοροδιαφεύγει .

Θέλετε να τιμωρήσετε όσους ‘’ μπλέξουν ‘’ και δεν μπορούν να ξεφύγουν, αφού είναι γνωστό ότι μόνο 5-10% των φορολογικών υποθέσεων μπορούν να ελεγχθούν ή έχετε εξασφαλίσει την αμεροληψία των κρατικών λειτουργών ; Επιθυμείτε να δημιουργήσετε νέα τάξη λογιστών , τον ΄΄ αυτοφωράκια λογιστή ΄΄ αυτόν που δεν θα έχει τίποτα να χάσει ή θα ρισκάρει προκειμένου να καρπωθεί οφέλη ;

Ο Λογιστής ευθύνεται μόνο για την ορθή καταχώρηση των στοιχείων που έχουν εκδοθεί ή παραληφθεί στα βιβλία και την ορθή μεταφορά των δεδομένων των συναλλαγών στις οικονομικές καταστάσεις.

Παράλληλα αγνοείτε την περίπτωση λάθους και την περίπτωση αδυναμίας (πχ. ασθένεια) του και έχετε φορτώσει στις πλάτες του πρόστιμα και τιμωρίες που ελλειμματικά επιχειρείτε να διορθώσετε με τον νέο νόμο . Αν συμπεριλάβουμε και την φοροκαταιγίδα (φόρος 29% , προκαταβολή φόρου και τέλος επιτηδεύματος ) , αλήθεια τι μας απομένει;

Σας παρακαλούμε να ξαναδείτε τον ρόλο του λογιστή και να εξασφαλίσετε την αμοιβή του και εδώ είμαστε να αναλάβουμε όποια ευθύνη μας αναλογεί μετά την συρραφή των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων μας .

Ο Λογιστής είναι εργαζόμενος επιστήμονας όχι εν δυνάμει εγκληματίας.


Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Μάμαλος

Ο Αντιπρόεδρος

Βασίλης Παπαγεωργίου

Η Γ. Γραμματέας

Χριστίνα Βρανίκα

Τα μέλη:
Φίλιππος Κορφιάτης Ταμίας Νικόλαος Μεταλληνός -Σπυρίδων Κοσκινάς -Δημήτρης Λαβράνος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο