Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρόσκληση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.) σε συλλαλητήρια στις 16 και 22/10 και στην απεργία στις 12/11

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, 38 35 093,
ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434  -  ΑΘΗΝΑ
W. site: www.pol.org.gr, www.eelp.gr  
Email: [email protected], [email protected]

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Την Παρασκευή 16/10/15

Αθήνα, 6:30 μμ στην Ομόνοια!

Να δώσουμε μαχητική απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης!

Μπορούμε εμείς να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Οργανώνουμε την πάλη μας κλιμακώνοντας με νέα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών καλεί τα συνδικάτα μέλη της, τους εργαζόμενους του κλάδου σε ξεσηκωμό ενάντια στα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, εργασιακά, φορολογία που έρχονται να προστεθούν στην πλάτη μας. Με πρωτοβουλίες, γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, εκδηλώσεις, αλληλεγγύη να αναπτύξουμε ένα μαχητικό κίνημα, μαζικό, στον δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας.

Πρέπει επιτέλους να βάλουμε εμπόδιο στην εργοδοτική ασυδοσία, στην εντατικοποιημένη με ατελείωτες ώρες εργασία κυνηγώντας προθεσμίες οποιοσδήποτε λόγος και να είναι αυτός (φορολογικές υποχρεώσεις, project), στους μισθούς πείνας η ακόμα και απλήρωτη εργασία όπως και κάθε είδους προγράμματα τζάμπα εργασίας.

Να βάλουμε στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Να γίνει η πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας υπόθεση όλων μας. Να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, τη ζωή που μας αξίζει. Είναι η μόνη ρεαλιστική απάντηση στη βαρβαρότητα της φοροεπιδρομής, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της πανάκριβης υγείας και παιδείας.

Με τη μαζικοποίηση των σωματείων μας, την δημιουργία σωματειακών επιτρόπων σε χώρους δουλειάς να κάνουμε στην άκρη αυτές τις δυνάμεις που έβαλαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και βάζουν ακόμα και σήμερα πλάτη για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας.

Έχοντας ως ευαγγέλια την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, βοήθησαν ενεργά και με όποιον τρόπο μπορούσαν ώστε να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα ενάντια στην λαϊκή οικογένειας. Με την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους και στον κοινωνικό εταιρισμό έθεσαν τα δικαιώματα μας ένα, ένα στο κρεβάτι του Προκρούστη. Είναι οι υπεύθυνοι για την συκοφάντηση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τα σωματεία τους.

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα θεωρία «των ισοδύναμων και της ήπιας εφαρμογής»!

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, ανεξάρτητα αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πάτο το βαρέλι αν δεν βάλουμε οι εργαζόμενοι την σφραγίδα μας, να χτίσουμε ένα μαζικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα με την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο πια οι δύο επιλογές που έχουμε. Την μια την δοκιμάσαμε χρόνια τώρα, ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία, Ε.Ε. που το μόνο που φέρανε είναι δεινά για τους εργαζόμενους. Η δεύτερη είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους, την Κυβέρνηση, την Ε.Ε. Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο αλλά τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.

Τα συλλαλητήρια στις 16 και 22 του Οκτώβρη  να αποτελέσουν σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα μας. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας, δεν δίνουμε λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό μας. Προετοιμαζόμαστε για Απεργία στις 12 του Νοέμβρη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο