Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ο.Β.Ε.: «Το πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών παραμένει οξύτατο»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
"ΜΕΛΟΣ EPRASS"
Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3810783-4 · Fax.: (210)3301977
E-Mail: [email protected]

Αρ.Πρωτ. 6918
Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  Πετρέλαιο θέρμανσης


Μία ημέρα πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει και εξαγγείλει τι θα ισχύσει με τον  Ειδικού Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και με την επιδότηση.

Όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές εξαγγελίες φαίνεται πως ήταν μόνο για παραπλάνηση των καταναλωτών. Θυμίζουμε ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στη Βουλή, στις 10 Ιουλίου 2015, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη μείωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και η οποία θα ισχύσει από 15 Οκτωβρίου 2015, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο  από τα 230 ευρώ που ίσχυε πέρυσι σύμφωνα με ν.4301/2014 . Αντί για πράξη ακολούθησε σιωπή, ακόμη και στις Προγραμματικές Δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Το πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών παραμένει οξύτατο. Η κυβέρνηση καλύπτεται πίσω από την χαμηλή διεθνή τιμή του πετρελαίου για να αποφύγει το διάλογο για τη μείωση του ΕΦΚ

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αν ισχύσει τελικά ο ΕΦΚ της περιόδου 2014-2015 θα κινηθούν λίγο χαμηλότερα  από το τέλος της περιόδου (δηλ. τον Απρίλιο 2015) περίπου στα 0,85 λεπτά το λίτρο . Με τη χειροτέρευση όμως των εισοδημάτων, οι τιμές αυτές παραμένουν απαγορευτικές, ενώ ακόμα δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει επιδότηση και ποια θα είναι τα νέα κριτήρια για τους δικαιούχους.

Είναι γνωστές οι τραγικές συνέπειες στα  νοικοκυριά και στο περιβάλλον, από την υψηλή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και οι αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα. Η κυβέρνηση προφανώς αναλαμβάνει την ευθύνη να επαναλάβει τις συνέπειες.

Καλούμε την κυβέρνηση να υλοποιήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τις δεσμεύσεις της και να μειώσει τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011 δηλαδή στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο.  Ας μη γίνουμε και φέτος θεατές τραγικών αποτελεσμάτων

 
Για την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κιούσης

Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Τούντας


Ετικέτες για αναζήτηση πετρέλαιο θέρμανση


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο